StoryEditor
SULUDA VOŽNJA

'DA NISAM RANIJE OTIŠAO SPAVATI, SADA SA MNOM NE BISTE RAZGOVARALI' U dnevni boravak mu nakon divlje potjere autom uletio pijani mladić

 
 Pozega.eu

Valentin Komarić (73) iz Požege cijeloga će života pamtiti noć s ponedjeljka na utorak ove godine. Negdje iza 23 sata u dnevni boravak njegove obiteljske kuće u ulici Luka put, Opel Astrom karavan zagrebačkih registarskih oznaka uletio je pijani 22-godišnji vozač koji je bježeći od policije izletio s ceste i zabio se u Komarićevu kuću.

Prava je sreća da u ovoj suludoj nesreći nitko nije nastradao.

- Sva sreća pa sam sat vremena ranije otišao na spavanje u spavaću sobu, koja se nalazi odmah pokraj dnevnog boravka, jer da nisam, danas sa mnom ne biste razgovarali - rekao nam je gospodin Valentin u utorak, još pod dojmom nevjerojatne nesreće.

- Taman me uhvatio prvi san i kroz njega sam čuo jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se događa, a kada sam izašao iz spavaće sobe, nisam mogao vjerovati što vidim. Auto je bio u mom dnevnom boravku, praktički je došao do polovice sobe gdje inače sjedim kada gledam TV i gdje sam sjedio sat vremena prije nesreće. Probio je zid i prozor, a onda možete misliti i kojom je brzinom vozio - ispričao nam je Komarić, koji nepozvanog “gosta” praktički nije ni vidio. U kući je u tom trenutku bila i njegova kći, koja se nalazila na katu kuće, pa ni ona, srećom, nije ozlijeđena.

Pozega.eu
 

- Tek sam naknadno doznao da je on bježao od policije, koja je bila odmah iza njega, pa su ga pokupili i odveli u postaju i prije nego što sam se ja snašao u toj situaciji - kazao je Komarić, koji je u utorak čekao da mu dođu ljudi iz osiguravajućeg društva kako bi snimili štetu.

Inače, mladić je iz auta izašao bez ogrebotina, a na njegovom vozilu nisu se aktivirali ni zračni jastuci.

Svemu je, pak, prethodio policijski nadzor prometa u Ulici dr. Franje Tuđmana u 15 km udaljenoj Velikoj. Policajci su pokušali zaustaviti vozača Opela, no on je ignorirao njihove signale, pojačao gas i krenuo bježati prema Požegi, zbog čega su se policajci dali u potjeru za njim. Nisu urodili plodom ni njihovi svjetlosno-zvučni signali kojima su ga pokušavali natjerati da se zaustavi. Mladić je nastavio bježati, pri čemu je u mjestu Trenkovo prošao i kroz crveno svjetlo na semaforu.

Zaustavio se tek silom prilika nakon što je 20-ak minuta trajala potjera za njima, odnosno kada se zabio u kuću u Požegi. Nakon što je uhićen, utvrđeno mu je 1,49 promila alkohola zbog čega je smješten u posebnu prostoriju PP Požega. Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12,5 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2020 17:15