ĐURĐEVAC

'DAJTE MI KLJUČ OD AUTA!' Pijani mladić pretukao roditelje koji mu nisu dozvolili noćni izlazak i pritom demolirao obiteljsku kuću, sve je razbio

 Zvonimir Barisin / Ilustracija / CROPIX

Pijani mladić (28) iz okolice Đurđevca prebio je majku i oca te uništio cijeli interijer obiteljske kuće. Kako je navela policija, letjeli su stolovi, ormari, ladice, televizor, staklo ulaznih vrata kuće i kuhinje, čaše, flaše, hrana, tanjuri, šalice, odjeća, obuća.

Povod? Jadni roditelji nisu mu mrtvom pijanom - napuhao je čak 2,32 promila - iza ponoći htjeli dati ključeve automobila. Majka je od policije najprije zatražila da se sinu zabrani približavanje te ga se udalji iz kuće, ali na sudu se predomislila. Dežurna sutkinja zato je nasilnika kaznila tek s 3000 kuna, javlja Podravski.hr.

U obrazloženju odluke da nasilnog mladića ipak ne istjera iz kuće, koprivnička je sutkinja navela kako se majka na ročištu očitovala da se “ne osjeća životno ugroženom” te je rekla da na policiji taj zahtjev nije svjesno potpisala. Osim toga, otac, majka i sestra nisu na sudu htjeli svjedočiti protiv njega.

Mladić je, prema presudi koprivničkog Prekršajnog suda, oca opalio nogom u glavu, a jadnu majku nabio tako da je udarila u okvir vrata. Dogodilo se to iza ponoći s 11. na 12. veljače ove godine.

Pretučeni roditelji nisu imali drugog rješenja, već nakon napada pozvati policiju. Mladić je uhićen te je priveden na triježnjenje, a istog je dana, nakon što mu je popustio alkohol, po žurnom postupku prepraćen na Prekršajni sud u Koprivnicu.

Policijsku prijavu za uništen inventar u hodniku, spavaćoj sobi, kuhinji i blagovaonici sutkinja je odbila.

- Važeći Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji u činjeničnom opisu čl. 10., a time i sankciji čl. 22. istog zakona, ne propisuje više niti verbalno vrijeđanje, niti ekonomsko nasilje bacanjem i razbijanjem stvari - objasnila je sutkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:25