POKUŠAJ UBOJSTVA

DAN LUDILA NAŠEG POZNATOG KIROPRAKTIČARA I MASERA 'Bacio ju je preko stola pa stavio vrećicu na glavu i omotao punjač od mobitela oko vrata...'

 
 Facebook

Zbog neviđenog fizičkog iživljavanja nad poznanicom koju je u svojoj kući gušio plastičnom vrećicom, te žicom punjača za mobitel, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje 68-godišnjem Jurici Klincu, poznatom travaru, kiropraktičaru i maseru iz Pakoštana, piše Zadarski.hr.

Osim za pokušaj ubojstva, ovaj vlasnik pakoške biljne ljekarne "Čudovit", u kojoj je, nudi lijekove i za probleme u ljubavi, kocki, te pretjeranom konzumiranju alkohola, optužen je i za protupravno oduzimanje slobode jer je nesretnu ženu prije nego što se nad njom počeo brutalno iživljavati zaključao u kuću.

- Nisam kriv, ni za jedno od kaznenih djela koja mi se stavljaju na teret, rekao je očitujući se o krivnji. Svoju će obranu, kako je rekao, iznijeti na kraju dokaznog postupka tijekom kojeg se brani sa slobode.

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru (ŽDO) tereti se da je 29. rujna 2015. godine u svojoj kući u Pakoštanima s ciljem da je ubije, poznanicu najprije zaključao i bacio preko stola za masažu, nakon čega ju je udario dlanom preko lica zbog čega joj je potekla krv. Unatoč njezinom opiranju i pokušaju bijega, na glavu joj je potom stavio plastičnu vrećicu, te je uhvatio za vrat i gušio. Na tome se nije zaustavio pa je ženu potom uhvatio za kosu, bacio je na stolicu, te joj vezao ruke iza leđa, a pri tom joj je izvadio i bateriju iz mobitela.

Nakon što je nekako pokušala pobjeći, pakoški travar je nesretnoj ženi tada stavio palac lijeve ruke između vrata i dovratnika, te ga gnječio, zbog čega je zadobila prijelom prsta. Kada je žena odustala od bijega, travar joj je tada ponovno stavio plastičnu vrećicu na glavu, a uz to je i paralelno gušio žicom punjača za mobitel koju joj je dva puta omotao oko vrata. Uz to joj je rekao da će je baciti u septičku jamu.

- Prije nego što je ušla rekao joj je da joj mora nešto pokazati u kući. Ja sam nastavio piti pivo dok su bili unutra nisam čuo viku, galamu ili zapomaganje - posvjedočio je jučer sudu 50-godišnjak kojeg je tog dana pakaoštanski travar pozvao na pivo. Kada je došao na terasi ispred kuće zatekao, je i poznanicu, a naknadno im se pridružio i izvjesni "Braco" koji je donio cigarete.

- Ona je ušla u kuću normalno, nije oklijevala. Prije toga je bila puno puta kod njega. Jurica je taj dan konzumirao alkohol, ali nije bio pijan. Kada je pijan ode u sobu i legne, nije agresivan. Ne znam jesu li vrata bila zaključana, a prozori su bili zatvoreni - posvjedočio je 50-godišnjak koji inače travaru pomaže u skupljanju biljnih pripravaka. Iako je jučer trebao i svjedočiti i 78-godišnji Tomislav Rosan, poznat po sudskom postupku zbog plantaže marihuane koju ima Pakoštanima, on se nije odazvao na poziv suda.

Što je utvrđeno psihijatrijskim vještačenjem nad optuženikom, na sudu je u ponedjeljak, uz suglasnost obrane i optužbe, pročitao predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman, jer je liječnica dr. Esta Sušić koja ga je provela, u međuvremenu odselila u Irsku gdje se i zaposlila. Doznalo se tako da je travar inkriminiranog dana bio ubrojiv iako mu je ustanovljen miješani poremećaj ličnosti narcističkog karaktera u kombinaciji s PTSP-om i alkoholom, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:57