OTKRILO 'PROVJERENO'

'DAŠ MENI TISUĆU KUNA I RIJEŠENO SVE. IMA NJIH VIŠE, SVA'KO BI SVOJ DIO' Vinkovčanin odbio podmititi radnika Vodovoda pa je od žrtve postao - krivac!

 
 Provjereno, Nova TV

Večerašnja emisija 'Provjereno' na Novoj TV donosi priču iz Vinkovaca, točnije iz obližnjeg Retkovaca. Dotrajala vodovodna mreža, česti kvarovi i pucanja cijevi – česta pojava na vinkovačkom području. Na teren potom izlaze radnici vodovoda koji od korisnika iznuđuju novac u zamjenu za manje račune. Sada je po prvi puta to zabilježeno, a Provjereno je u posjedu te snimke.

Naime, mladoj obitelji pukla je vodovodna cijev. Nakon što je kvar saniran, stigao je radnik vinkovačkog vodovoda i ponudio svoju metodu rješenja potencijalno visokog računa za vodu.

„Ti da pišeš žalbu to ti je oko tri pol hiljade kuna, oni ti mogu skinuti tisuću, a dvije i pol mjesečno da plaćaš, sad ću ja bubnut 350 kuna dug plus normalnu ratu. A mogu ti ja dati svoju metodu, daš meni tisuću kuna i riješeno sve. Dobro meni, dobro tebi“ ponudio je radnik vinkovačkog vodovoda Stanku Miličeviću, sugovorniku iz priloga.

No, Miličević novac nije imao, a i da je imao, kaže, ne bi mu dao. Zaposlenik vodovoda bio je uporan.

„Ja mogu to zavlačit dok mali ne očita i neke stvari. Ja sam jutros uzeo od šefa sa stola, on ni ne zna, eto toliko ti mi možemo izaći u susret“ nastavlja i dodaje: „Nisam ti samo ja, ima njih više, svako bi svoj dio, sve ti je to jasno.“

Cijeli razgovor Miličević je snimio te ga pokazao poslovođi na kojeg ga je uputio dotični zaposlenik, a prethodno u SMS komunikaciji poslovođa mu je priznao kako je sa svime upoznat. „Pokazao sam mu snimku i čovjek nije mogao vjerovati što vidi. Pravnik je isto tako predložio da je sve na meni, bilo što da pokrenem, privatnu tužbu protiv njega, bilo kakav proces da će on odmah dobiti otkaz“, priča Miličević.

No, tada dolazi do obrata. Od žrtve postaje krivac. Prijavljen je zato jer je navodno prijetio da će snimku objaviti u medijima. „Ta ista dobro organizirana ekipa koja je od mene pokušala iznudit novac okrenula je priču na svoju stranu i mene prijavila policiji da sam ja htio iznudit novac, odnosno da sam primio tisuću kuna“ dodaje.

Reporter 'Provjerenog' Ivan Čorkalo odgovore na pitanja što se događa na terenu te znaju li za traženje mita potražio je u samom poduzeću, no iz vinkovačkog vodovoda nisu htjeli pred kameru, već su tek u pisanom odgovoru poručili da je protiv njihovog zaposlenika u tijeku disciplinski postupak.

U telefonskom razgovoru prozvani poslovođa svoj SMS opravdao je krivim kontekstom. Nakon što je Ivan Čorkalo direktora vodovoda Ivana Rimca suočio s detaljima za koje očito nije znao, pristao je na razgovor, pogledao snimku i priznao kako ovo nije izolirani slučaj te kako radnik u tome nije sam.

O kakvom incidentu je riječ te što su sve sugovornici kazali reporteru 'Provjerenog', doznajte u emisiji Provjereno na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:34