NEPOPRAVLJIVI

DEJAN S. (29) I MARIO K. (44) OPET ZAVRŠILI U POLICIJI Dvojac koji je prije 10 mjeseci ranio vlasnika kafića sada napao gosta istog lokala

 Danijel Soldo / CROPIX

Lokal Nina u Naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu, ispred kojeg je početkom ove godine propucan njegov tadašnji vlasnik Jerkan Kovačević, u ponedjeljak navečer opet je bio poprište obračuna.

Štoviše, kako se neslužbeno doznaje, brodska policija je za incident u Nini osumnjičila dvojicu istih muškaraca kojima se sudi za propucavanje Kovačevića u siječnju ove godine. Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni su Dejan S. (29) i Mario K. (44), kojima se na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu trenutno sudi za ranjavanje Kovačevića 8. siječnja ove godine.

Sukob

U najnovijem incidentu, čije se okolnosti još utvrđuju, ozlijeđen je I. K. (47), navodno gost lokala, no ozlijeđen je u tučnjavi, a ne vatrenim oružjem, kako se isprva mislilo. “U vezi sinoćnje informacije o narušavanju javnog reda i mira, u Slavonskom Brodu, u Naselju Andrije Hebranga, u jednom ugostiteljskom objektu, htio bih vas obavijestiti da je prilikom narušavanja javnog reda i mira ozlijeđen 47-godišnjak, ali u fizičkom sukobu, a ne vatrenim oružjem, nakon čega su se počinitelji udaljili s mjesta događaja. Odmah nakon dojave na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su intenzivno tragali za počiniteljima, što je danas oko 9.30 sati rezultiralo uhićenjem te dovođenjem u Policijsku postaju Slavonski Brod 44-godišnjaka i 29-godišnjaka za koje postoji osnovana sumnja da su počinitelji kaznenog djela. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem, utvrđivanjem činjenica i rasvjetljavanjem događaja, a o rezultatima ćemo vas obavijestiti nakon završetka kriminalističkog istraživanja”, priopćio je jučer Krešimir Šimić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako su prenijeli brodski mediji, u lokalu je najprije došlo do tučnjave, a onda su susjedi čuli i pucnjeve, no meci su, navodno, ispaljeni ispred lokala, a ne u unutar njega. Jutarnji list je jučer pokušao kontaktirati nekoliko osoba koje su uključene u ove događaje, međutim, nitko nije bio raspoložen za izjave.

Prema neslužbenim informacijama, Dejana S. i Marija K. policija tereti za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozlijede I. K., no kako će na kraju kvalifikacija izgledati, tek će se vidjeti. Kovačević, koji je u međuvremenu vlasništvo Nine prepustio drugoj osobi 8. siječnja ove godine, propucan je u blizini lokala, a dvojica napadača su se nakon pucnjave dala u bijeg. Tek nakon dva tjedna Mario K. i Dejan S. uhićeni su, i to u jednome stanu u Zagrebu.

Na meti

Prilikom uhićenja policija je kod njih pronašla jedan poluautomatski i jedan automatski pištolj. Nakon što su 20. siječnja bili uhićeni u Zagrebu, obojica osumnjičenika bila su prevezena u Slavonski Brod, a nakon kriminalističkog istraživanja policija ih je bila prijavila zbog pokušaja teškog ubojstva Jerkana Kovačevića.

No, kako doznajemo, u međuvremenu je Državno odvjetništvo zaključilo da se radi o lakšoj kvalifikaciji te je obojicu optužilo samo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Taj postupak još traje, a koji su razlozi zbog kojih su se dvojica muškaraca zapikirala baš na lokal Nina, odnosno postoji li veza između propucavanja Kovačevića i najnovijeg incidenta, tek treba otkriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:55