DETONACIJA NA TREŠNJEVCI

DETALJI EKSPLOZIJE U UREDU ŽENE KOJU OPTUŽUJE MAVROVIĆ Svjedoci tvrde da su vidjeli muškarca sa šiltericom u bijegu, mnogi su uočili i sumnjivi detalj

 
Jadranka Škarica (u krugu)
 CROPIX

Policiji zasad još nepoznata osoba podmetnula je u utorak u 3.45 sati eksplozivnu napravu između prozora i metalne rešetke na prizemnici u Ulici Božidara Adžije 17a na zagrebačkoj Trešnjevci u kojoj se održavaju autogeni treninzi pod vodstvom Jadranke Škarice (60).

Jutarnji list nedavno je objavio ekskluzivnu ispovijest Željka Mavrovića, njezina bivšeg polaznika, ali i još nekoliko osoba koje smatraju da su bile obmanute njezinim metodama autogenog treninga.

Snažna detonacija

“Nemam komentara”, bilo je sve što nam je Jadranka Škarica odgovorila na molbu da prokomentira podmetanje eksplozivne naprave na kući u kojoj je i sjedište Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju. Na sva ostala naša pitanja dobili smo isti rezolutni odgovor.

Ranojutarnja detonacija probudila je ne samo stanare Adžijine ulice na Trešnjevci, čuli su je stanovnici i drugih zagrebačkih naselja. Srećom, nitko nije stradao, no razbijeno je nekoliko prozora i oštećena je fasada na objektu, a nastradao je i kombi Opel Vivaro u vlasništvu tvrtke Odlikus d. o. o. koja je registrirana na Miru Davidović, blisku suradnicu Jadranke Škarice.

Prema riječima stanara iz susjedne zgrade, taj je kombi više od dva mjeseca parkiran na parkiralištu ispred akademije, a bio je parkiran i kad smo radili priču o Jadranki Škarici i Željku Mavroviću i još nekim njezinim polaznicima.

- Supruga je gotovo pala s kreveta. Taj kombi je tamo parkiran već mjesec dva, ne miče se nigdje. Svaki dan prolazim pokraj njega, jedino sam primijetio da netko diže brisače - izjavio je čovjek iz susjedne zgrade.

- Eksplozija me probudila, mislila sam da je udario grom, ali zvuk je bio ipak prejak. Izašla sam na ulicu, nisam znala što se dogodilo - rekla je stanarka koja živi nekoliko stotina metara dalje u Ogrizovićevoj ulici. Jedna od stanarki u stambenoj zgradi rekla nam je kako joj se činilo da je nešto lupilo, ali tome nije pridavala pažnju, jer ni pas nije reagirao na taj zvuk.

Policija je zasad štura o informacijama, no neslužbeno smo doznali da će se ispitati svi oni koji su je prozvali prevaranticom i kojima se na neki način zamjerila. Neki su žitelji Trešnjevke navodno vidjeli muškarca odjevenog u crno sa šiltericom na glavi kako bježi s mjesta događaja, no to nam u utorak u policiji nisu mogli potvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:45