SUDIONIK MOTORIJADE

DETALJI FATALNE JURNJAVE NA OTOKU KORČULI: MOTOCIKLIST POGINUO BJEŽEĆI OD POLICIJE? 'Htjeli su ga zaustaviti, uslijedila je potjera, zabio se u zid'

    AUTOR:
    • Dora Mikelić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.08.2018. u 13:13

Dora Mikelić

 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, u noći sa subote na nedjelju oko 3 sata, u uvali Brna nedaleko naselja Smokvica na Korčuli, poginuo je 50-godišnji motociklist iz Klisa pokušavajući pobjeći policiji.

Motociklist je bio sudionik 4. Rock & Bike Partyja koji organizira Moto klub Smokvica, jedan je od najpoznatijih moto klubova u Hrvatskoj, a na Motorijadi koju godinama organiziraju prisustvuje nekoliko tisuća bikera iz cijele regije. Sinoć je na Banovoj zemlji, velikoj ledini u blizini uvale Brna, održana završna večer Motorijade koja završila tragično.

Dora Mikelić
 

Kako Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje od stanovnika Smokvice i Brne, 50-godišnji biker iz Klisa na Motorijadu je došao sam te je unajmio apartman u Brni. Oko 3 sata odlučio je otići na spavanje, pozdravio se s prijateljima i odvezao motorom.

Iako je udaljenost od Banove zemlje gdje se održava Motorijada i Brne tek dva kilometra, policajci u službenom, policijskom autu navodno odlučuju zaustaviti bikera, a kako on nije htio stati, počinje potjera sa svjetlosnom rotacijom i zvučnom sirenom. Potjera nije dugo trajala jer se biker, pokušavajući pobjeći policiji, zabio u zid te na mjestu poginuo.

Iako otočani za smrt motociklista krive policajce, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poručuju kako nisu ništa krivi.

Članovi kluba i mještani su u šoku pitajući se čemu policijska potjera. Policajci su znali da se na Banovoj zemlji održavala Motorijada, znali su da će veliki broj bikera u jutarnjim satima voziti do Brne, otočani se pitaju čemu služi policija, za zaštitu ili utjerivanje straha? Pitaju se zašto motociklista nisu mirno ispratili do njegova apartmana ili zapisali broj tablice pa ga sutradan zaustavili na trajektu, već su ga odlučili loviti u jutarnjim satima što ga je u konačnici natjeralo u smrt.

Dubrovački vjesnik dobio je i reakciju policije.

Kako je ispričala Adrijana Biskup iz PU dubrovačko-neretvanske, kontrola prometa je bila sinoć na dionici Smokvica-Blato upravo zbog održavanja završne večeri Motorijade.

Kako tvrdi Biskup, smrti na cestama ima previše i potrebno je kontrolirati sudionike u prometu. Policijska patrola pokušala je zaustaviti motociklista iz Klisa, no kako on nije stao na znak stop, policajci su se uputili za njim. Adrijana Biskup ističe kako nije bilo policijske potjere, već su policajci krenuli za motociklistom želeći utvrditi njegov identitet i sankcionirati ga za prekršaj nezaustavljanja na znak stop.

Nakon minute vožnje policajci su naišli na prometnu nesreću, a motociklist je već preminuo. Na policijskom autu je bila upaljena samo svjetleća sirena, a zvučna je upaljena tek nakon što su policajci vidjeli tragove na putu s ciljem upozorenja za druge sudionike u prometu.

Nakon završetka očevida, PU dubrovačko-neretvanska, u suradnji s Državnim odvjetništvom koje rukovodi očevidom, napisat će službeno priopćenje o uzroku nesreće.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo