STRAVIČAN SLUČAJ

DETALJI HORORA NA BALKONU POZNATOG HOTELA U NAŠEM TURISTIČKOM BISERU 'Napravio si je ljuljačku, a onda se prevrnula cijela ograda i pala mu na glavu'

 Matija Djanjesic / CROPIX

Češki državljanin, turist koji je boravio u Opatiji, poginuo je na hotelskom balkonu, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska, a prema neslužbenim informacijama, radi se o hotelu Belvedere.

Policija je dojavu o nesretnom slučaju zaprimila u utorak oko 22 sata.

Prema dosadašnjim saznanjima, 45-godišnji češki državljanin je, nažalost, smrtno stradao prilikom puknuća dijela betonske ograde balkona na kojem se nalazio. U PU primorsko-goranskoj ističu da je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Inače, na zapuštenost opatijskog hotela Belvedere, smještenog na idealnoj lokaciji uz poznatu obalnu šetnicu Lungomare, upozoravali su i sami gosti putem aplikacije TripAdvisor na kojem ima 23 posto “jedinica” i 20 posto “dvojki”, uz nekoliko izrazito negativnih komentara.

Riječ je o objektu koji godinama nije renoviran, a to se može vidjeti i izvana, samim pogledom na zgradu i hotelsko kupalište.

U policiji ne otkrivaju nikakve detalje ovog tragičnog događaja koji je odmah karakteriziran kao nesretni slučaj, a policijska istraga pokazat će postoji li odgovornost izvođača građevinskih radova na hotelu i samog hotelijera, odnosno jesu li bili ispoštovani svi sigurnosni standardi.

Iz samog hotela, odnosno Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH), u priopćenju su iznijeli svoju verziju događaja.

- Jučer 18. srpnja 2017., oko 22.00 sata, nesretnim slučajem smrtno je na balkonu sobe stradao gost Hotela Belvedere u Opatiji. Prema do sada utvrđenim činjenicama, gost je na balkonu sobe zavezao svoju improviziranu ljuljačku od špage i platna u kojoj se je namjeravao ljuljati. Nakon toga je ili skočio na nju ili se je u njoj snažno zaljuljao ili je netko skočio na njega dok je bio u toj improviziranoj ljuljačci ili je zbog nekog drugog razloga proizvedena sila, uslijed čega se na njega prevrnula cijela betonsko kamena, bočna balkonska ograda i pala mu na glavu. Od udarca betonske ograde u glavu gost je na balkonu odmah preminuo, navode u Upravi LRH.

- Obavljen je očevid od djelatnika policije, a na mjesto događaja došao je i dežurni državni odvjetnik te mrtvozornik sa Zavoda za sudsku medicinu te će stoga biti utvrđene sve pravno relevantne činjenice vezane za ovaj nesretni događaj. Ovim putem iskazujemo žaljenje zbog nastalog nesretnog događaja i sućut obitelji nastradalog, navode još u Upravi LRH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:07