NESREĆA U SPLITU

DETALJI O VOZAČU KOJI JE OBORIO DJEVOJKU NA PJEŠAČKOM Već dva puta je uhićen s 'travom', nakon nesreće je pobjegao kao da se ništa nije dogodilo!

 
Ilustracija
 CROPIX

Četrdesetogodišnji vozač smarta koji je u ponedjeljak u 18.05 u Gundulićevoj ulici u Splitu oborio 17-godišnju pješakinju na pješačkom prijelazu uhićen je tri sata nakon što je pobjegao s mjesta događaja, bez da je teško ozlijeđenoj djevojci pružio pomoć.

Uhićen je oko 21 sat u svom stanu u Ulici bleiburških žrtava, nije se opirao uhićenju i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

Kako živi nekoliko kilometara od mjesta nesreće koju je izazvao, morao je potrošiti najmanje od osam do deset minuta da dođe automobilom do svoje zgrade te je netko od građana najvjerojatnije zapisao njegovu registraciju, a i reakcija policije bila je brza i učinkovita, bez obzira što su s mjesta nesreće dolazile kontradiktorne informacije, pa čak i one da je počinitelj upravljao renault twingom.

Slobodna Dalmacija doznaje da je vozač smarta ove godine dva puta uhićen u posjedu manjih količina marihuane te su u tijeku dva prekršajna postupka protiv njega za posjedovanje nedozvoljenih tvari, a u kakvom je stanju izazvao prometnu nesreću, znat će se kada se obavi analiza njegove krvi i urina koji su izuzeti nakon uhićenja.

Je li možda strah da ga treći put policajci u proteklih deset mjeseci povežu s uživanjem marihuane presudan za njegov bijeg, znat će se kada uhićeni da svoj iskaz na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. On je noć proveo u policiji te je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći doveden pritvorskom nadzorniku, a tek jučer od 15 sati počelo je njegovo ispitivanje na Državnom odvjetništvu.

Prijeti mu i do tri godine zatvora jer u Kaznenom zakonu RH jasno stoji da je za nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi kod prometne nesreće koju sami izazovete kazna do tri godine zatvora, a godinu dana je maksimalna kazna ako ne pružite pomoć ozlijeđenoj osobi pokraj koje prolazite iako nesreću niste izazvali.

Inače, djevojka je ozlijeđena dok je izlazila iz Glazbene škole Josip Hatze. Na leđima je nosila violončelo, s obzirom da su polaznicima škole u tijeku pripreme za koncerte, pa dionice moraju vježbati i kod kuće na svom glazbalu.

Potres mozga i prijelom ključne kosti

Djevojka je primljena na Odjel neurokirurgije KBC-a Split, a u nesreći je, kako doznajemo, "zaradila" potres mozga i prijelom ključne kosti. Uskoro bi mogla biti puštena na kućnu njegu.

Isto poslijepodne u prometnoj nesreći u Omišu ozlijeđena je još jedna pješakinja. Ona je, kako doznajemo, u znatno težem zdravstvenom stanju. Primljena je na Jedinicu intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split, gdje su utvrđene ozljede glave i udova. Životno je ugrožena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:52