POLICIJA TRAŽI NAPADAČE

DETALJI OBRAČUNA NA SVINGERSKOJ PLAŽI 'Samo je pitao nasilnike zašto tuku trojicu Poljaka, a jedan od njih je izvadio pištolj i bez riječi zapucao'

CROPIX

Denis M. (44) koji je u petak iza ponoći ranjen zajedno sa Zoranom M. (57) radio je kao redar u jednom zagrebačkom noćnom klubu, a kako se nedavno oženio, vlasnik se složio da ljeto odradi na Jadranu.

Preživio je ranjavanje u Oluji kao hrvatski branitelj, pa iako je sudjelovao u obrani Hrvatske, morao je napustiti Hrvatsku jer nije imao državljanstvo, ali je kasnije “sredio papire”, živio je u Zagrebu i u više od 10 godina koliko je radio kao redar nesporazume s gostima rješavao je verbalno, doznali smo od onih koji ga poznaju.

U petak su on i Zoran M., koji ga je angažirao, uočili dvojicu muškaraca koji su kraj svingerske plaže Punta Križ u Rovinju tukli trojicu Poljaka. Upitali su ih zašto tuku te ljude, a jedan od dvojice izvadio je pištolj i bez riječi pucao Zoranu i Denisu u trbuh i teško ih ozlijedio. Obojica su s prostrjelnim ranama smješteni na Odjel intenzivne njege u pulskoj bolnici. Operirani su, no i dalje su životno ugroženi. Policija još traga za dvojicom napadača, poznate su neke okolnosti koje su prethodile pucnjavi.

Kako doznajemo, nasilnici su bez ikakva povoda fizički nasrnuli na trojicu Poljaka u dobi između 30 i 50 godina koji su stajali kraj svojeg parkiranog vozila i, kako se kasnije ispostavilo, samo ih lakše ozlijedili.

Zoran, rovinjski ugostitelj i vlasnik kafića na plaži, te Denis, koji radi kao redar, vidjevši premlaćivanje prišli su nasilnicima i pokušali smiriti situaciju. Denis M. je u induciranoj komi, teško je ozlijeđen, a njegovi prijatelji u Zagrebu zgroženi su situacijom koja mu se dogodila.

Izdvajamo