VOZAČ KAMIONA PRIJETIO ŠEFU

DETALJI OPTUŽNICE: VOZAČ KAMIONA PRIJAVIO ŠEFA ZBOG PRIJETNJI SMRĆU Ogorčeni radnik je ostavio kamion na mostu i tako prouzročio prometni kolaps

 
Ogorčeni radnik je prije dvije godine ostavio kamion na mostu i bacio ključeve u rijeku Muru.
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Karlovački poduzetnik Predrag Pavlić, vlasnik prijevozničkog poduzeća Renato PP sa sjedištem u Zagrebu, optužen je zbog prijetnje ubojstvom svojem djelatniku Willemu van den Aaycku s Plešivice.

Optužnicu je u svibnju podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, a prije nekoliko dana potvrdilo ju je optužno vijeće Općinskoga suda u Karlovcu, kojim je predsjedao sudac Leon Kovačić.

Navodnim Pavlićevim prijetnjama prethodila je drama na mostu u Murskom Središću 28. listopada 2015. godine gdje je revoltirani Willem van den Aayck parkirao kamion Renata PP te na taj način blokirao prometnicu, ali i obližnji granični prijelaz prema Republici Sloveniji. Stvorio se kolaps i prometna kolona kroz cijeli grad. Radnik je ključeve bacio u rijeku pa radnicima Renata PP koji su došli pomaknuti kamion, to nije bilo nimalo lako. O motivima njegova čina tada se moglo samo nagađati, no prema njegovu iskazu u policiji, sad se zna da je bio revoltiran zato što mu tvrtka nije uplatila novac za hranu nakon što je na terenu ostao dulje od očekivanog.

Tvrdi da ga je nakon svega nazvao poslodavac Pavlić i rekao mu: “Ubit ću te i zadaviti golim rukama”. Radnik je nakon telefonskog poziva produžio u policijsku postaju i prijavio prijetnje te ispričao svoju verziju priče.

Nije dobio novac

Kaže da je dva dana ranije tegljačem krenuo iz Njemačke prema Austriji gdje je trebao imati istovar robe, ali je zbog zabrane prometa za teretna vozila u Austriji morao čekati do sljedećeg dana kod Salzburga. Tako je ostao bez novca potrebnog za hranu i lijekove pa je kontaktirao disponenticu Vlatku koja mu je “nerazumljivo rekla da mu treba PIN”.

Službenom karticom u Beču je pokušao podići 100 eura, kako mu je sugerirala disponentica, ali nije uspio. Tada je shvatio da mu tvrtka nije uplatila novac pa je nazvao šefa voznog parka Mirka Timljenovića koji mu je, kaže, obećao uplatu. No, odbijena je bila i sljedeća transakcija koju je pokušao ostvariti na jednom od austrijskih bankomata. Tada se odlučio vratiti u Hrvatsku, a Mirko mu je rekao da će poslati nekoga po kamion.

- Pitao sam ga kako ih nije sram i kako su me mogli ostaviti bez novca, a na putu sam bio sedam dana, ali me je on izvrijeđao i prekinuo razgovor. Nakon toga me nazvao policajac iz PP-a Mursko Središće i rekao da je protiv mene podignuta kaznena prijava za krađu kamiona. Zvao sam Mirka i pitao zašto me prijavio, a on me ponovno izvrijeđao. U znak revolta zato sam odlučio kamion parkirati na most i blokirati promet - ispričao je istražiteljima van den Aayck.

Šef sve poriče

Dodao je da je nakon svega uslijedio i poziv vlasnika Predraga Pavlića koji mu je tom prilikom zaprijetio. Tvrdi da je od njega Pavlić tada tražio i da demantira medijske napise kako “on kao poslodavac ne isplaćuje plaće svojim radnicima”.

Poslodavac Pavlić u svojoj obrani ne negira sporni telefonski razgovor na dan kad je blokiran granični prijelaz. Štoviše, kaže da su razgovarali u nekoliko navrata, ali da ni u jednom razgovoru nije bilo prijetnji i povišenih tonova. Poriče počinjenje kaznenog djela. Kaže da je saznao da taj vozač ima psihičkih problema, iako je njegova liječnička dokumentacija prilikom zapošljavanja bila uredna.

Bez obzira na njegovo poricanje krivnje, tužiteljstvo smatra iskaz oštećenog detaljnim i životnim pa iz toga zaključuju kako je dovoljno potkrijepljena osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo. Okrivljenik ne poriče razgovor sa svojim djelatnikom o incidentu na granici, zbog čega je imao neugodnosti, pa je očito da djelatniku zamjera na tome, pa je onda i vjerodostojno da bi mu ovaj prijetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:46