JEDAN RANJEN

DETALJI PUCNJAVE Poznati boksač i njegov kolega htjeli su 'popričati' s redarom koji je pretukao jednog mladića. Redar se prepao pa zapucao

Neslužbeno doznajemo da je metak pukom srećom Jukiću za "milimetar" promašio genitalije
 EPH

U pucnjavi koja se jučer oko 13 sati dogodila u Velebitskoj ulici na splitskom Žnjanu hicem iz vatrenog oružja u nogu je ranjen Marko Tomasović (35), bivši boksač, sudionik Olimpijskih igara u Pekingu i vlasnik zaštitarske tvrtke VILLA IN-FINITUS.

S njim je u društvu u trenutku pucnjave bio njegov kolega Gordan Jukić kojem je metak, neslužbeno doznajemo, pukom srećom za “milimetar” promašio genitalije.

U njih je, prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, pucao splitski redar V. V. (30), a do problema je došlo jer je on proteklog vikenda u jednom splitskom noćnom klubu, u kojem se o osiguranju brine navodno baš Tomasović, pretukao jednog mladića. Neslužbeno doznajemo da se radi o Vedranu Vujeviću koji je od ranije poznat policiji.

Tomasović i Jukić jučer su ga sreli i navodno su htjeli s njim “popričati” o tom problemu, no Vujević je izvadio pištolj i prije bilo kakvog razgovora ispalio nekoliko hitaca prema njima. Navodno se prepao kad ih je ugledao. U trenutku pisanja ovog teksta napadač je još bio nedostupan policiji.

Kukavički čin

Uspjeli smo jučer na telefon dobiti Gordana Jukića, no samo nam je kratko rekao da se nalazi u policiji i da ništa ne može komentirati.

Napomenimo da su i Vujević, kao i Tomasović te nešto rjeđe Jukić često “gostovali” na stranicama crne kronike dnevnih listova. Tako je u rujnu 2014. godine zapaljen automobil BMW X6 riječkih oznaka koji je bio parkiran u Ulici Fausta Vrančića u Splitu 3, a koji je koristio Vujević.

Na novinarski upit zna li motiv paleža kao i počinitelja, Vujević je tom prilikom odbio komentirati slučaj jer, kako je rekao, “živi po pravilima i mirno” kao voditelj redarske službe u jednom splitskom noćnom klubu. Palež je nazvao kukavičkim činom i napomenuo pritom da neće pretrpjeti veliku štetu zbog kasko osiguranja.

Ilegalni pištolj

Protiv Vujevića se u tom trenutku na Općinskom sudu u Splitu vodio i postupak u kojem se zajedno s još dvojicom “istaknutih” splitskih likova teretio za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda sinu jednoga poznatog splitskog ugostitelja. Prema optužnici, oni su ga napali u rujnu 2010. u Pojišanskoj ulici kada su ga izudarali šakama i nogama. Vujević je bio optužen i za pokušaj protupravne naplate od oca tada pretučenog mladića jer je od njega tražio 6000 eura za sat koji je navodno uništen u sukobu s njegovim sinom u jednom klubu.

Dvije godine prije paleži BMW-a X6 prijavljen je prekršajno jer su policajci kod njega, dok je radio kao redar u noćnom klubu u splitskoj trajektnoj luci, pronašli ilegalni pištolj Makarov s punim spremnikom streljiva.

Marko Tomasović, pak, u javnosti je poznat kao dobar prijatelj bivšega splitskog gradonačelnika Željka Keruma na čijoj se listi nalazio na izborima za gradsko vijeće Splita, a on ga je nakon dolaska na vlast postavio u Upravno vijeće Pomorskog muzeja i Park-šume Marjan, dok je njegovoj tvrtki dao poslove čuvanja Multimedijalnog kulturnog centra i Gradske knjižnice Marka Marulića. Svojevremeno su ga splitski policajci ispitivali zbog navodne umiješanosti u premlaćivanje još jednog redara, Željka Rajića, u splitskom hotelu Lav, no ispostavilo se da Tomasović nema veze s tim incidentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:05