OČEVID U TIJEKU

DETALJI STRAVIČNE PROMETNE NESREĆE U ZAGREBAČKIM DUGAVAMA: U gluho doba noći zabio se u stablo i na mjestu poginuo

 
Križanje Albinijeve i Sarajevske ulice
 Tomislav Kristo / CROPIX

Neoprezna vožnja i to u gluho doba noći te umor kumovali su prometnoj nesreći u novozagrebačkim Dugavama u kojoj je noćas život izgubio 64-godišnji muškarac.

Vozač je oko 2.25 sati vozio Mercedes njemačkih oznaka Sarajevskom ulicom te je dolaskom do raskrižja s Ulicom Mikulinci, a nakon prelaska tzv. ležećih policajaca, bez da je prilagodio brzinu i način vožnje osobinama na cesti, izgubio nadzor nad upravljačem.

Njegov je Mercedes potom skrenuo ulijevo na istočnu kolničku traku namijenjenu za promet vozilima iz suprotnog smjera gdje se zanio u desno te u nekontroliranom zanošenju nastavio se dalje kretati nakon čega se zabio u stablo.

- Od siline naleta se zatim dalje odbio ulijevo te lijevom bočnom stranom ponovno udario u isto stablo i na mjestu preminuo. Kako bi se spriječile prometne nesreće s najtežim posljedicama upozoravamo vozače na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu s naglaskom na „četiri glavne ubojice u prometu“, posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje - poručili su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:31