DIVLJI ZAPAD

DETALJI TERORA NAD BRANITELJEM I NJEGOVIM SINOM Ganjali ljude preko pola grada, mlatili ih pištoljima, pa im pucali u nogu, stražnjicu i spolovilo

 
U krugu: Miho F. (26)
 HANZA MEDIA

Već je odavno postalo opasno voziti se splitskim ulicama jer čovjek nikad ne zna što će ga i tko će ga dočekati ako nekome "ukrade" parking mjesto, pretekne ga u vožnji ili mu možda oduzme prednost prolaza.

Nerijetko se u ovakvim situacijama događaju šakački obračuni, no ono što se u srijedu, nešto prije ponoći, dogodilo 57-godišnjem N.V., umirovljenom branitelju 4. gardijske brigade, i njegovoj djeci, 26-godišnjem sinu i 30-godišnjoj kćeri, prelazi sve granice i ne može se drukčije okarakterizirati nego kao bezobzirno divljaštvo koje zaslužuje najstrožu osudu, piše Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama, 57-godišnjak i članovi njegove obitelji vozili su se automobilom te su na ulazu u Split, navodno na križanju u blizini trgovačkog centra "Mall of Split", oduzeli prednost automobilu u kojem su se nalazili 26-godišnji Miho Frančeski i njegov prijatelj Tonči Čulić (24).

Nakon toga, dvojica mladića nastavila su vožnju za automobilom u kojem se nalazila obitelj 57-godišnjaka te su ih nekoliko kilometara pratiti, "blendali" im i trubili, sve dok umirovljeni branitelj nije zaustavio svoj automobil na ugibalištu u blizini kioska u Krležinoj ulici.

Iza njih su stali i progonitelji te je 57-godišnjak izišao iz automobila i začuđeno ih zapitao što se dogodilo, zašto ih prate. U tom je trenutku s mjesta suvozača izišao Miho Frančeski držeći u ruci pištolj te je njime, nakon kraće verbalne prepirke, udario po glavi nedužnog čovjeka.

Ovaj je u trenutku kad je vidio oružje, prema neslužbenim informacijama, kazao mladiću da ne prijeti oružjem i da se ne bahati, a Miho je tad ispalio u njegovu pravcu nekoliko hitaca, od kojih je jedan pogodio 57-godišnjaka u stražnjicu, a drugi mu je metak ozlijedio dio spolovila.

Kad je ranjeni čovjek pao na pod, njegov užasnuti sin izišao je iz vozila kako bi pomogao ocu, a u tom trenutku Mihin prijatelj i vozač Čulić izlazi iz vozila, divljački nasrće na mladića, poteže svoj pištolj i ranjava 26-godišnjaka hicem u potkoljenicu.

Vrlo brzo nakon pucnjave reagirala je policija te su oba napadača uhićena i privedena na kriminalističku obradu, a obavljen je i očevid te pretraga okolnog terena. U samom je bezrazložnom obračunu navodno ispaljeno najmanje pet hitaca, a obojica su tijekom petka biti uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva dovedeni pritvorskom nadzorniku gdje čekaju saslušanje kod suca istrage, koji bi trebao odlučiti hoće li im produljiti pritvor ili ih pustiti da se brane sa slobode, piše Slobodna Dalmacija.

Veterani institucijama: 'Zaustavite ove kriminalce ili ćemo to mi!'

Obzirom da je 57-godišnji N.V. član Udruge veterana 4. Gardijske brigade, pokušali smo dobiti komentar od njihovog predsjednika Hrvoja Pupića Vurilja. Nije nam se mogao javiti na mobitel, ali je zato stiglo priopćenje.

- Dana 21. ožujka oko 23 sata i 50 minuta napadnut je, teško ozlijeđen i ranjen iz vatrenog oružja naš suborac, veteran 4. gardijske brigade, dragovoljac Domovinskog rata i 80% HRVI (ranjen 1992 godine, koji je na Južnom bojištu ostao bez noge i vratio se na bojište prije kraja liječenja) i njegov 26-ogodišnji sin.

Kao njegovi suborci ovim putem izražavamo žaljenje zbog nemilog i teško shvatljivog događaja u vidu napada ispred vlastitog doma, na njega i njegovu obitelj, od strane delinkvenata dobro poznatih organima reda i čestih aktera stranica "crne kronike".

Kao što smo u Domovinskom ratu stali jedan uz drugoga i od agresora obranili kako naše tako i sve hrvatske obitelji, ako treba i ako drugačije ne može, stati ćemo opet i obraniti ih od sve učestalije agresije od strane krim miljea. Zato pozivamo sve nadležne institucije da se obračunaju s nasiljem koje nas okružuje, a sa kojim se sve češće susrećemo.

Želimo slobodno hodati ulicama naših gradova, bez straha da će itko stradati. Svi zajedno smo to dužni onima koji danas nisu sa nama, a koji su svoje živote ugradili u temelje Domovine, našoj poginuloj braći i sestrama - stoji u priopćenju kojeg je poslala Udruga veterana 4. gardijske brigade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:26