HOROR

DETALJI TRAGEDIJE Prijateljice iz Našica vraćale se iz noćnog izlaska, svratile u pekarnicu po pecivo, a onda ih motorom pokosio pijani 16-godišnjak

Djevojka L. B. (lijevo) preminula je od ozljeda, a njezine prijateljice (dolje desno) lakše su stradale
 Facebook, Google Earth

- Možda se ništa ne bi dogodilo da nisu stale kupiti pecivo. Da na povratku iz diskoteke nisu stale uz magistralu pričekati svoju prijateljicu.

Na žalost, stale su na nekoliko minuta, dovoljno da se dogodi nezapamćena tragedija - pričaju nam u Starigradu gdje se u četvrtak rano ujutro, oko 4.40 sati dogodila strašna prometna nesreća.

Četiri djevojke su na povratku iz noćnog izlaska stale pored pekarnice blizu hotela “Rajna” kad je na njih naletio motocikl zadarskih oznaka kojim je upravljao pijani 16-godišnjak iz Selina. Motor je “pokupio” dvije djevojke od 18 godina i jednu od 16 godina, a četvrta, 17-godišnjakinja, spasila se jer je kupovala pecivo. Nekoliko sati nakon nesreće u zadarskoj je bolnici od posljedica teških ozljeda preminula 18-godišnja L. B., dok su njezine prijateljice, a sve su tri inače iz Našica, lakše ozlijeđene, kao i 16-godišnji vozač.

- Ozljede su nažalost bile preteške za mladi život 18-godišnjakinje. Ostale djevojke su dobro i puštene su na kućnu njegu. Otpušten je i vozač koji je u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede - kazao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice.

Izletio s ceste

U Starigradu još ne mogu doći sebi od nesreće koja je mjesto zavila u crno. Tri prijateljice iz Našica došle su na ljetovanje u apartman jedne od njih, a u večernjem izlasku pridružila im se njihova prijateljica iz Starigrada. Put do kuće pokazao se kobnim jer nitko nije od njih mogao ni pretpostaviti da će im smrt doći iz suprotnog smjera u trenutku kada na cesti gotovo ni nije bilo prometa.

- Slučaj je htio da je samo jedna djevojka ušla u pekarnicu. Da su ušle i druge za njom, možda bi danas govorili o padu pijanog tinejdžera s motora i za nekoliko dana bi se sve zaboravilo. Ovako, tragedija je nezamisliva. Čudo je da je samo jedna djevojka stradala. Moglo je to biti, nažalost, puno gore. On je došao iz suprotnog smjera i, navodno, u padu prešao na drugu traku. Izletio je s ceste i pritom udario u djevojke - kažu nam u Starigradu.

U prodavaonici peciva nitko nije ni shvatio što se događa ispred trgovine. Čuli su neke zvukove, ali ne i da oni donose smrt.

- Moj otac je izašao iz pekarnice kada je već sve bilo gotovo. Nitko osim djevojaka nije vidio što se zapravo dogodilo. Strašno. Ovo nas je sve jako pogodilo - kaže nam djelatnica iz pekarnice.

- Konsternirani smo. Mi živimo uz magistralu na kojoj se događaju svakojake nesreće, ali ovakav događaj, ovakvu nesreću, nitko ne pamti. Nevina djevojka koja nije ni sudjelovala u prometu, nego se pješke, pored ceste, vraćala kući, izgubila je život - govore nam mještani.

Cesta je pregledna

Načelnik Općine Krsto Ramić priznaje da je u stanju šoka. Nije mu jasno kako se to moglo dogoditi na dijelu ceste gdje postoji ograničenje brzine, preglednost i nogostup.

- Poznajem tog mladića i njegovu obitelj. Nisu nikad imali problema, tako da mi je ovo još teže shvatiti. Izražavam sućut obitelji preminule djevojke, a ostalima želim brz oporavak - kazao je načelnik Ramić.

Njegove riječi potvrđuju nam i drugi Starigrađani. Kažu da sa 16-godišnjakom koji je pijan i bez dozvole vozio očev motor nikad prije nije bilo problema. Što mu se tu večer dogodilo, zašto je toliko pio, i kako je došao do očevog motora, nitko nam nije znao reći.

Slijedi prijava

Posljedice takvog neodgovornog ponašanja imat će cijeli život. Nakon što je otpušten iz bolnice 16-godišnjak je odveden u zadarsku policiju gdje je nad njim zavedena kriminalistička istraga, a slijedi i prijava nadležnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:32