HOROR NA CESTI

DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ SU ŽIVOT IZGUBILE TRI OSOBE Policija izvijestila o točnim uzrocima stravične nesreće u Međimurju

 
 CROPIX, Facebook

Dvoje poginulih na licu mjesta, jedna osoba preminula u bolnici i dvoje teško ozlijeđenih, od kojih je jedna osoba u teškom, po život opasnom stanju. Tragična je to bilanca prometne nesreće koja se dogodila jučer u 12.30 sati u Međimurju. Na cesti između naselja Vratišinec i Peklenica izravno su se sudarili BMW i Opel čakovečkih registarskih oznaka. Sudar je licu mjesta završio kobno za mladi par, Edija Novaka (22) i njegovu suputnicu Žaklinu Malašić (23).

Tri osobe u dobi od 17, 66 i 77 godina prevezene su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je 77-godišnja Rozina Golubić preminula od teških ozljeda neposredno nakon dolaska, a drugim dvjema osobama utvrđene su tešle tjelesne ozljede.

U Policijskoj upravi međimurskoj jučer su poručili da su vozače, čini se, iznenadili kiša i maglovito vrijeme koje je nakon dugog niza sunčanih dana zavladalo Međimurjem. Danas je policija izvijestila o točnim uzrocima nesreće.

Tragičnom epilogu sudara kumovali je neprilagođena brzina kretanja vozila po mokrom kolniku te stanju i osobinama ceste - mokar kolnik, zavoj i nizbrdica.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio atmosferskim prilikama te stanju i osobinama ceste zbog čega je izlaskom iz zavoja, na ravnom djelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad automobilom. Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće, izvijestila je policija.

Na mjestu prometne nesreće policija je nažalost mogla utvrditi samo smrt 22-godišnjeg vozača i 23-godišnje putnice u njegovom automobilu, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog osobnog automobila 77-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

O događaju će policija podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:09