KOBNO SLIJETANJE

DETALJI TRAGIČNE NESREĆE NA AUTOCESTI A3 U strašnom sudaru život izgubio mladi policajac (21), vraćao se kući nakon noćne smjene, vjerojatno je zaspao

Ilustracija
 Željko Mužević / Arhiva/HANZA MEDIA

Mladić u dobi od 21 godine smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 6.40 sati dogodila na autocesti A3 blizu Okučana.

Očevidom policije i Županijskog državnog odvjetništva utvrđeno je da je do nesreće došlo jer se 21-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, u jednom trenutku nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, nego je prešao na travnatu površinu. Potom se vozilo u zanošenju više puta prevrnulo, pri čemu je vozač ispao iz njega.

Mladi vozač na mjestu je preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda. Kako smo neslužbeno doznali, poginuli mladić radio je kao policajac u PU zagrebačkoj i vraćao se kući nakon noćne smjene. Pretpostavlja se da je najvjerojatnije zaspao za upravljačem, a svi pokušaji da mu se spasi život unatoč Hitnoj pomoći na mjestu nesreće ostali su bezuspješni. Istraga će pokazati što je uzrok nesreće, ali se pretpostavlja da je mladi policajac najvjerojatnije zbog umora na trenutak zaspao za upravljačem, što je bilo kobno, i skrenuo vozilom na travnatu površinu.

U posljednjih nekoliko godina u raznim krajevima Hrvatske već je zabilježeno nekoliko smrtnih stradavanja policajaca tijekom povratka s posla nakon noćne smjene ili prilikom odlaska na posao, a koji od prebivališta do radnog mjesta imaju stotinjak kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:53