TEŠKA NESREĆA

DETALJI TRAGIČNOG MATURALCA U PRAGU: S HOTELSKOG BALKONA PAO JE ANTE (19) IZ BILICA Cijelo mjesto zavijeno je u crno, majka izgubila najstarijeg sina

 Profimedia, privatni album

U nedjelju ujutro u središtu Praga poginuo je 19-godišnji Ante Bare Mikulandra iz Bilica, maturant šibenske Prometno-tehničke škole, smjer pomorski nautičar. O ovoj velikog tragediji s maturalne eskurzije, ravnatelja Prometno-tehničke škole Zdravka Perana izvijestili su nastavnici koji su s učenicima u Pragu.

- Prema informacijama koje sam dobio, naš učenik pao je s hotelskog balkona s visine od nekoliko metara. Pokušalo ga se odmah reanimirati, ali bez uspjeha te je nažalost, konstatirana smrt. Tragedija se dogodila kada su se učenici spremali za odlazak na doručak – kazao nam je ravnatelj škole Zdravko Peran.

Po svemu sudeći, radi se o nesretnom slučaju. Očevid obavlja praška policija, te će se po završetku istražnjih radnji ustanoviti što se točno dogodilo.

- Na maturalnom putovanju u Pragu ukupno je 51 naš učenik, a s njima su u pratnji četiri nastavnika i jedan liječnik. Svi su oni u strašnom šoku te će se već tijekom ponedjeljka vratiti kući u Šibenik, premda je eskurzija trebala potrajati do petka. Ujedno, sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom poduzeli smo potrebne radnje da se tijelo dopremi što prije u Hrvatsku – kazao je ravnatelj Zdravko Peran, dodajući kako je preminuli učenik bio dobar i marljiv učenik, miran i samozatajan mladić.

Oko ove tragedije, u kontaktu s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pragu je i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Inače, o pogibiji šibenskog mladića njegovu obitelj dolaskom u njihovu kuću u Bilicama izvijestio je ravnatelj Peran, a u pratnji službe Hitne pomoći.

- Bilice su zavijene u crno. Svi smo šokirani tragičnom smrću našeg mladog sumještanina. Njegova majka Daria je shrvana. Prije tri godine, suprug joj Luka umro je u 39. godini života od bakterije, a sada je izgubila sina. Ante je bio njihovo najstarije dijete, a još imaju dva mlađa sina i malenu kćerkicu – ispričao nam je vidno potresen Joško Ćaleta-Car, načelnik općine Bilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 23:00