RAZBOJNIŠTVO na žitnjaku

DETALJI USPJEŠNE POTJERE ZA PLJAČKAŠIMA U ZAGREBU Maskirani napadači presreli su dostavno vozilo i pod prijetnjom oružjem opljačkali zaštitare

 
Dostavno vozilo na koje je izvršena pljačka uz prijetnju oružjem zaštitarima u Ulici grada Gospića
 Boris Kovacev / CROPIX

Tijekom jutarnje prometne špice u Zagrebu, 15-ak minuta prije 8 sati, najprije se dogodila filmska pljačka, a zatim i filmska potjera u kojoj je policija uhitila trojicu osumnjičenika.

Trojica razbojnika, naoružani navodno dugim vatrenim oružjem i pištoljima, presreli su dostavni Citroën Nemo jedne zaštitarske tvrtke u Ulici Grada Gospića na Žitnjaku. Napadači maskirani crnim potkapama s prorezima za oči izjurili su iz vozila koje su koristili i uperili oružje u zaštitare, naredivši im da predaju novac koji prevoze ili će pucati.

Boris Kovacev / CROPIX
Dostavno vozilo na koje je izvršena pljačka uz prijetnju oružjem zaštitarima u Ulici grada Gospića

Zaštitari nisu imali izbora, nego su otvorili stražnja vrata dostavnog vozila iz kojeg su počinitelji izvukli plijen i vratili se u automobil kojim su se dali u bijeg. Dio njihove "akcije" čak su mobilnim uređajima snimili građani koji su se na putu prema poslu provezli pokraj mjesta pljačke. Na snimci se vidi kako jedan maskirani pljačkaš ulazi kroz stražnja vrata auta kojim su pobjegli i ostavlja nemoćnog zaštitara pokraj bijelog Citroëna.

Međutim, razbojnici nisu daleko stigli. Policija je vrlo brzo dobila dojavu o prepadu te je odmah organizirala opsežnu potjeru u kojoj su sudjelovale sve raspoložive snage, pri čemu je korištena i pomoć iz zraka - policijski helikopter.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je dao izjavu, pohvalivši policajce koji su uhitili trojicu osumnjičenih za razbojništvo nad zaštitarima i oružanu pljačku dostavnog vozila na Žitnjaku.

Zagreb, 181217.
Dostavno vozilo na koje je izvrsena pljacka uz prijetnju oruzjem zastitarima u Ulici grada Gospica.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Dostavno vozilo na koje je izvršena pljačka uz prijetnju oružjem zaštitarima u Ulici grada Gospića

"Iskoristio bih priliku i pohvalio policijske službenike za jednu promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija još jednom pokazala da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima i održavati red i sigurnost u RH", izjavio je ministar, potvrdivši da je policija "žurnom, pravovremenom i koordiniranom akcijom uhitila trojicu napadača" koji su nešto ranije izveli oružanu pljačku.

"Koordinacija se sastojala u tome da su sve raspoložive snage temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikoptera locirale napadače i uhitile ih. Istraga se širi", izjavio je ministar Božinović.

Upravo zbog tog širenja istrage, odnosno sumnji da je u organizaciji pljačke sudjelovalo još osoba, danas nije bilo moguće dobiti nikakve dodatne informacije o samoj pljački i o privedenim osobama. Policija je najavila da će o svemu izvijestiti javnost nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:53