STRAVA

DETALJI UŽASA U POGONU TLM-a Radnici pali na beton s osam metara visine dok su postavljali čeličnu konstrukciju dimnjaka: 'Prevrnula se košara žirafe'

TLM (Arhiva)
 A. Baranić / HANZA MEDIA

U teškoj nesreći koja se dogodila u pogonu Tople valjaonice Impol-TLM-a Šibenik, teško su ozlijeđeni 53-godišnji Ante Vučenović i 51-godišnji Mladen Marčić, obojica iz Šibenika.

- Obavljenim očevidom u kojem su sudjelovali policijski službenici i djelatnici Inspekcije rada, utvrđeno je da je za sada još iz neutvrđenih razloga došlo do naglog okretanja i prevrtanja košare na dizalici. U tom trenutku u košari su se nalazili 53-godišnjak i 51-godišnjak i obojica su iz košare s visine od osam metara pali na betonski pod. Dizalicom je upravljala treća osoba, a riječ je o 53-godišnjem muškarcu - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Ante Vučenović zadobio je teške i po život opasne ozljede te je s Objedinjenog hitnog medicinskog odjela Opće bolnice Šibenik odmah prevezen u Klinički bolnički centar u Splitu. Mladen Marčić je nakon hospitalizacije u šibenskoj bolnici, u noći s petka na subotu, također prevezen na daljnje liječenje u KBC Split, ali je na sreću, kako doznajemo, izvan životne opasnosti.

Oba stradala su radnici šibenske tvrtke 'ZM Montal - Industrijski servisi', koja je, inače, stalni kooperant 'šibenskog aluminijaša' Impol-TLM-a.

- Nesreća se dogodila dok su naši djelatnici radili na postavljanju čelične konstrukcije homogenog dimnjaka za peći u Toploj valjaonici. Bili su u košari dizalice - 'žirafe' na četiri kotača koja je u vlasništvu Impol-TLM-a i kojom je upravljao njihov radnik - kazao nam je Dalibor Labor, predsjednik Uprave tvrtke ZM Montala.

- Odmah nakon nesreće došao sam u šibensku bolnicu i komunicirao s radnicima. Stalno sam u kontaktu sa splitskom bolnicom i obiteljima stradalih. Prema posljednjim informacijama stanje teže ozlijeđenog radnika Vučenovića je stabilno i vitalne funkcije mu nisu ugrožene. On je zadobio prijelom zdjelične kosti i hematome glave te će biti operiran. Sumnjalo se i na unutarnja krvarenja, ali, na sreću, do toga nije došlo - dodao je Dalibor Labor.

O ovoj teškoj nesreći na radu oglasila se priopćenjem Uprava 'šibenskog aluminijaša' u vlasništvu Impola iz Slovenske Bistrice.

- Uprava tvrtke Impol-TLM izražava žaljenje zbog nesreće na radu koja se dogodila u pogonu za toplo valjanje u kojoj su stradala dvojica radnika poduzeća ZM-MONTAL, stalnog kooperanta naše tvrtke. Posebno izražavamo suosjećanje s njihovim obiteljima zbog tog nemilog događaja, svjesni da je sada najvažnije da se ozlijeđeni radnici oporave i da njihovo zdravstveno stanje bude dobro. Državni inspektorat, odnosno inspekcija rada utvrđuje okolnosti te nesreće, a očekujemo i rezultate policijskog očevida. No, za sada je, ponavljamo, najvažnije da se obojica radnika što prije i uspješnije oporave - navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:26