TRI OSOBE U BOLNICI

Bacio bombu na HEP-ovce jer su mu došli isključiti struju: ‘Znali smo da ima problema‘

Eksplozija se dogodila oko 9 sati u ulici J. Žiške u Pakracu, a još nije poznata težina ozljeda dviju osoba
Ulica u kojoj je odjeknula ekplozija
 Foto: Nikica Puhalo/Mojportal

Tri osobe su ozlijeđene jutros oko 9.20 sati kada je na njih bacio eksplozivnu napravu muškarac u Ulici Jana Žiške u Pakracu.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, ozlijeđeni su djelatnici HEP-a koji su vozilom Hitne pomoći prevezeni u pakračku bolnicu.

Dok se još uvijek utvrđuje njihovo zdravstveno stanje i čeka se kvalifikacija ozljeda, pakrački policajci su uhitili 71-godišnjeg umirovljenika koji se nakon nemilog događaja zaključao u kuću te su ga odveli na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti nemilog događaja. Iz HEP-a su potvrdili da je okidač za bacanje bombe bilo iskapčanje struje.

- Nisam čula kad je eksplodiralo jer sam se vraćala iz trgovine, a po povratku u ulicu imala sam što vidjeti. Policija posvuda, radi se očevid, provjeravaju sve. Susjed je izgleda trebao ostati bez struje pa je djelatnike HEP-a ozlijedio. Ljudi u ovoj situaciji naprosto polude. Znali smo da ima problem s nekim režijama, ali nismo znali da mu je prijetilo isključivanje - kaže za Jutarnji jedna susjeda uhićenog muškarca.

Drugi mještanin otkriva da je prije eksplozije čuo viku i psovke, ali nije uspio razaznati tko galami i što točno osim rečenice: 'Ne bute vi mene', jer je bio u vrtu iza kuće.

Trojica ozlijeđenih muškaraca vozilom Hitne pomoći prevezeni su u pakračku Opću bolnicu, doznaje mojportal.hr.

Neslužbeno se doznaje da je jednom radniku HEP-a teško stradala glava i trbuh i njegovo je stanje izuzetno ozbiljno, dok je drugi dobio ozljede od šrapnela i stradao mu je bubnjić.

HEP: Zgroženi smo događajem

Povodom nemilog događaja u Pakracu oglasio se i HEP iz kojeg su potvrdili da je do napada došlo tijekom isključenja struje.

Dana 27.01.2021. godine oko 9.15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Radnici su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 07:27