MILIJUNSKI POSAO

'DILALI SU 200 KILA PROKRIJUMČARENOG BRAZILSKOG KOKAINA' Podignuta optužnica protiv četvorice Hrvata i jednog Crnogorca

Ilustracija
 © Handout . / Reuters / REUTERS

Protiv četvorice hrvatskih državljana - trojice 35-godišnjaka i 50-godišnjaka, te protiv 36-godišnjeg Crnogorca Uskok je na splitskome Županijskome sudu podigao optužnicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i zločinačkog udruživanja, a za dvojicu okrivljenika predloženo je produljenje istražnog zatvora, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Kako se navodi, oni su se udružili u zločinačku organizaciju. Od početka do 30. listopada 2015. od više nepoznatih osoba u Brazilu kupovali su velike količine kokaina i krijumčarili ga do Europe radi daljnje prodaje na području Hrvatske i Crne Gore. Od zasad nepoznatih osoba u Brazilu kupili su najmanje 200 kilograma kokaina.

U optužnici se navodi da su drogu nakon preuzimanja skrivali na brodu kojim su doplovili u Dubrovnik, a zatim su je prodavali kupcima radi daljnje preprodaje. Jedan od optuženika je kao član posade broda po dogovoru s drugim optuženikom i uputama koje je od njega dobivao prilikom svakog dolaska u Dubrovnik s broda iznosio manje količine droge koje je nakon toga predavao kupcima.

Prilikom premetačine na brodu je pronađeno 2,9 kilograma kokaina.

Od preostale količine kokaina nepoznatoj osobi u Crnoj Gori predali su 40 kilograma, 14 kilograma predali su osobi koja je s drogom uhićena u Italiji, a 141,5 kilograma kokaina, vrijednog nešto više od 5,2 milijuna eura, okrivljenici su prokrijumčarili u Hrvatsku i Crnu Goru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:02