RASKRINKANA

DILERICA IZ ZAGREBA U STANU IMALA 'OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO' Trošila toliko struje na uzgoj marihuane da joj je elektra poslala policiju

Talijanski opskrbljivač ENEL otkrio je u Dolu kod Venecije da je račun za struju porastao više od 1000 posto

Tko zna koliko bi još supružnici Kristina Mikulčić (26) iz Zagreba i Massimiliano Realini (39) iz Belluna dodatno “debljali” novčanike od kućne radinosti, točnije uzgoja marihuane i hašiša u strogo kontroliranim uvjetima, da talijanski opskrbljivač električnom energijom ENEL nije reagirao na naglo povećanje struje za više od tisuću posto u njihovu domu u mjestu Dolo, nadomak Venecije.

Staklenik iza ormara

Na vrata su preprodavačima opijata Kristini i Massimilianu sredinom prosinca prošle godine pokucali karabinjeri uz nalog suda za pretres, a nakon samo tri tjedna sutkinja venecijanskog suda Irene Casol osudila je Realinija na dvije godine i devet mjeseci, a Hrvaticu Kristinu na osam mjeseci zatvora. Pristali su na skraćeni sudski postupak, čime im je već u startu ta nepravomoćna presuda umanjena za trećinu predviđene sankcije. Protiv prikupljenih dokaza, ipak, nisu mogli.

Tijekom pretresa stana, iza ormara u spavaćoj sobi pronađen je veliki staklenik sa 19 posađenih sadnica indijske konoplje koje su grijale i osvjetljavale lampe, a sve je bilo podređeno i točno određenoj količini vlage da trava još bolje raste.

Kompletnu opremu za uzgoj imali su i u vinskom podrumu u prizemlju zgrade gdje je iza lažnog zida bio skriven još jedan staklenik sa sedam stabljika marihuane u odmakloj fazi sušenja. Istražitelji su kod njih pronašli i na tisuće eura za koje se pretpostavlja da su zarađeni preprodajom, a oduzeto im je i pripremljenih za preprodaju nekoliko desetaka grama trave i hašiša.

Ilegalni OPG

Na suđenju su oboje izjavili da su u međuvremenu “vratili na pravi put te prestali kršiti zakon”. Najmanje pola godine, koliko se pretpostavlja da su imali ilegalni OPG u stanu, dilali su marihuanu desecima mladih u Dolu i okolici.

Zanimljivo je da dok su karabinjeri na ulici ispred zgrade presreli Realinija te ga legitimirali kako bi ga odveli u stan na pretres, taj je prizor s prozora vidjela Kristina koja je, brže-bolje, pogasila sva svjetla i grijalice po stanu pokušavajući sakriti marihuanu čiji se miris mogao osjetiti i na stubištu. Suđenje su dočekali na slobodi uz obvezu javljanja u postaju.

Kako smo doznali, Kristini to nije prvo uhićenje, no njezin je talijanski odabranik poznatiji policiji i koji je, do prije par godina bio čak bez krova nad glavom pa se noću uvlačio u institucije i bolnice kako bi se oprao i prenoćio na toplom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:54