MJESECIMA IH IZNUĐIVAO

DJEČAK (16) ZAVRŠIO U REMETINCU Iz uspješnog đaka pretvorio se u nasilnog pubertetliju, ucjenjivao majku: 'Daj mi novac ili ću prebiti baku!'

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX

Zbog sumnji da je nekoliko mjeseci iznuđivao svoju majku i baku, tukavši ih i prijetivši im kada mu ne bi davale džeparac, policija je prije dva dana uhitila 16-godišnjeg dječaka, koji je kazneno prijavljen za iznudu te je pritvoren u Remetincu.

Ova nevjerojatna priča počela je već u lipnju ove godine kada je maloljetnik, tada 15-godišnjak, pretukao baku, a zbog nasilja je u prekršajnom postupku kažnjen ukorom. Dječak inače nije biološki potomak žena koje je zlostavljao, već je s pet godina usvojen te je vrlo uspješno završio osnovnu školu.

Međutim, ulaskom u pubertet njegovo ponašanje drastično se promijenilo te je odustao od srednjoškolskoga školovanja, počevši sve više dokoličariti, a za što je od samohrane majke te bake tražio novac koji mu je trebao za cigarete i izlaske. Tražio je od 1000 do 5000 kuna mjesečno, a kada mu majka novac ne bi dala, prijetio bi joj: “Daj mi novac ili ću prebiti baku”. Da se ne šali, uvjerile su se u lipnju kada je baku šakama izudarao po glavi.

Nakon ukora na prekršajnom sudu te psihijatrijskoga vještačenja dječak je nastavio živjeti s majkom i bakom, uz javljanje psihologu. Međutim, ubrzo je sve ponovio tražeći novac od majke i ponovno pretukavši baku. Ovaj put završio je u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:11