DRUGA STRANA MEDALJE

Djecu iz doma slala u krađu torbica

Kada je žrtva razbojništva pružala otpor, Aleksić joj je prišla i dva puta je udarila šakom u lice
 Željko Mužević/CROPIX

SLAVONSKI BROD - Da jedan tren nesmotrenosti, dekoncentracije, nekontroliranosti može stubokom promijeniti život i pretvoriti ga pakao - i nije neka nova spoznaja.

Tako se ovih dana po medijima povlači priča o Marijani Aleksić (29), samohranoj majci troje male djece, koja je zbog više teških krađa i razbojstva osuđena na 14 mjeseci zatvora.Stvar je mučna zbog djece koja ni kriva ni dužna moraju trpjeti majčinu nesmotrenost, najblaže rečeno.

Navodi se kako je Marijana osuđena zbog toga što je ukrala 50 kuna, i to iz straha od svog tadašnjeg dečka, Nenada Šišljagića, koji je bio kolovođa.

Plijen davali Marijani

Pritom se nigdje ne spominje da je Marijana Aleksić osuđena zbog razbojstva i dvije teške krađe u kojima su korištena djeca, inače štićenici Doma za djecu, koja su otimala slučajnim prolaznicima torbice koje su predavali Šišljagiću i Marijani.

U slučaju koji je okarakteriziran kao razbojstvo, dvojac je, u dogovoru s jednim djetetom, 30. lipnja 2005. oko 23 sata sačekao prolaznicu S. Č.

Tri puta tražila odgodu

Kad se žena počela otimati i vrištati, prišla joj je Marijana i dva puta je šakom udarila u lice i žena je pala na zemlju.

Šišljagić joj je iz ruku istrgao ceker u kojem se nalazio mobitel, novčanik s dokumentima i 50 kuna. Pri tome su oštetili S. Č. za oko 600 kuna. Marijana je nakon presude čak tri puta tražila odgodu odlaska na odsluženje kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:17