UBIO MLADIĆA

DJED UBOJICA KOJEG IZ SAMILOSTI NISU PRITVORILI PRONAĐEN MRTAV Od siječnja ga traži policija, mislilo se da je pobjegao u inozemstvo

 Robert Fajt / CROPIX

Mirko Kulić (83), umirovljeni gastarbajter iz Donjih Stativa nadomak Karlovca, ujedno i optužen za ubojstvo Tihomira Martiškovića (25), rano jutros pronađen je mrtav. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je oko 6 sati u njegovoj kući u u Donjim Stativama u kojoj je u tijeku policijski očevid kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda. Pronalazak tijela potvrdili su nam u PU karlovačkoj.

- Možemo potvrditi pronalazak u jednoj kući na području Netretića. Okolnosti se utvrđuju - rekla nam je Senka Staroveški, policijska službenica za odnose s javnošću karlovačke policije.

Podsjetimo, u siječnju je za njim raspisana tjeralica jer je prestao poštivati mjere opreza redovnog javljanja u policijsku postaju u PP Duga Resa, a koje su mu određene umjesto pritvora. Mislilo se da je pobjegao u inozemstvo jer nije imao hrvatske dokumente već je bio njemački državljanin porijeklom iz BiH.

A optužnica ga tereti za dva kaznena djela - ubojstvo mladića od 17. lipnja prošle godine za kojeg je mislio da će ga opljačkati te za nedozvoljeno držanje oružja.

Mirko je u lipnju uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a potom, nakon što je prenoćio u policiji i ispitan i u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu koje je od suca istrage za njega zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega - pušten. Sudac istrage, naime, zahtjevu nije udovoljio smatrajući tu mjeru prestrogom te ga je odlučio pustiti na slobodu, odredivši mu tek mjere opreza obaveznog javljanja u Policijsku postaju Duga Resa jednom mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:31