GUTLJAJ PREVIŠE

Djevojčica (13) u bolnici s 1,52 promila: Pila votku, a mislila da je voda

Tinejdžerica je na proslavi rođendana prijateljice popila nepoznatu količinu votke. Ubrzo joj je pozlilo i završila je u bolnici gdje je zadržana preko noći
 Ivica Pejić/CROPIX

ZADAR - Proslava dječjeg rođendana umalo je završila kobno za 13-godišnju djevojčicu iz Zadra koja je u nedjelju navečer nakon slavlja sa 1,52 promila alkohola u krvi dovezena na Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Djevojčica je najprije na internom odjelu medicinski obrađena, nakon čega je prebačena na pedijatriju gdje je zadržana na oporavku.

- Djevojčica je u ponedjeljak otpuštena kući i s njom će biti sve u redu - rečeno nam je u utorak na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice koji je o cijelom slučaju obavijestio roditelje i policiju koja će potom slučaj po proceduri prijaviti Centru za socijalnu skrb.

- Prijavu još nismo zaprimili, a kad je dobijemo, a pretpostavljam da bi to moglo biti sutra ili preksutra, vidjet ćemo o čemu se radi. Prije toga nije potrebno previše dramatizirati - izjavio je Tomislav Orović, ravnatelj zadarskog Centra za socijalnu skrb, dodajući kako je tek u vrlo rijetkim situacijama riječ o poremećaju ponašanja kod djeteta.

- U tim slučajevima centar reagira ovisno o situaciji i obiteljskim prilikama, no najčešće je ipak riječ o djeci koja bi htjela biti malo odraslija prije nego što to mogu - izjavio je Orović pojašnjavajući kako je procedura takva da se i s djetetom i s roditeljima nakon takvih incidentnih iskustava razgovara i sukladno tome reagira.

Trinaestogodišnja djevojčica je u nedjelju navečer bila na proslavi rođendana prijateljice gdje je, kako neslužbeno doznajemo, popila dosta votke uvjerena da je riječ o vodi. Nije poznato koliko je djevojčica popila, no kako je riječ o mladom organizmu, ubrzo joj je pozlilo pa je pozvana Hitna pomoć, a potom su joj obaviješteni i roditelji koji su ubrzo stigli u bolnicu.

Od početka 2010. čak četvero djece otrovano alkoholom

Od početka ove godine do danas policija je zajedno s novim slučajem 13-godišnje djevojčice zabilježila ukupno četiri slučaja trovanja alkoholom djece do 14 godina. Tijekom prosinca u zadarsku su bolnicu u alkoholiziranom stanju primljena dva dječaka u dobi od 12 godina i dječak od 13 godina. Inače, Odjel pedijatrije Opće bolnice u Zadru godišnje prosječno evidentira desetak slučajeva trovanja alkoholom djece i tinejdžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:07