SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO VARAŽDIN

DJEVOJKA OPTUŽENA ZA UBOJSTVO BIVŠEG DEČKA Nožem mu je prerezala arteriju na vratu pa se branila da je to učinila u samoobrani jer ju je htio silovati

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Nuše Bunić (21) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva, piše Zvonko Lončar za eMeđimurje.

- Okrivljenicu se tereti da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu 'Pri beli kipi' pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja, dok je oštećenik uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar, s posljedicom da je 17. lipnja 2017. preminuo u Općoj bolnici Varaždin - stoji u priopćenju ŽDO-a u Varaždinu.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljenici zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Kako je ranije pisao Jutarnji, Nuša Bunić je policajcima ispričala da je Tureka izbola nožem u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja

Nikola i Nuša prekinuli su vezu prije više od godinu dana u prijateljskim odnosima, no prijatelji i poznanici ističu da je djevojka u posljednjih nekoliko mjeseci opsjedala svog bivšeg dečka. On je unatoč tome i dalje pokušavao održavati prijateljske odnose s njom, a prijatelji pretpostavljaju da je bio zabrinut za nju jer je znao da njegova bivša djevojka, koja je bila problematičnog ponašanja, ima velikih problema.

Bojao se navodno za njezinu sigurnost, a njegova sadašnja djevojka smatra da je upravo to bio povod da se nađe s njom u noći sa srijede na četvrtak. Navodno ga je nazvala i rekla da će počiniti samoubojstvo te se zato odlučio susresti s njom. Automobilom su se odvezli do livade uz rijeku Dravu, na predjelu zvanom Beli Kipi, gdje ga je bivša djevojka ubola nožem u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Što je bilo povod za to, utvrdit će se istragom, no Bunić je policajcima ispričala da je to učinila u samoobrani jer ju je Turek pokušao silovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:36