HGSS U AKCIJI

DJEVOJKA SE SPOTAKNULA I UDARILA GLAVOM U STIJENU Strašna nesreća u Nacionalnom parku Velebit

 Hrvatska gorska služba spašavanja

HGSS je u utorak u 18:21 sati dobio dojavu o nezgodi 19-godišnje strane državljanke u Nacionalnom parku Velebit koja se spotaknula na stazi i pri padu udarila glavom o stijenu, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Pošto je već ranije pozvana Hitna medicinska pomoć, spašavatelji su čekali informaciju s terena nakon čega se doznalo kako se nezgoda dogodila podalje od naselja, na vrlo nepristupačnom terenu kao i da se stanje ozlijeđene pogoršava. Simptomi vrtoglavice i povraćanja, upućivali su na neki oblik potresa mozga te je transport trebao biti što hitniji.

HGSS


U pomoć je pozvan i helikopter, a 12 spašavatelja podijeljenih u dva tima krenuli su prema mjestu nezgode. Oko 21 sat helikopter je locirao unesrećenu i pokušavao pronaći mjesto za slijetanje pošto spašavanje iz zraka na samoj lokaciji nije bilo moguće. Nakon što je prvi tim spašavatelja stigao do unesrećene i pružio prvu pomoć, a helikopter zbog nemogućnosti intervencije napustio mjesto, 19-godišnjakinju su HGSS-ovci ponijeli na nosilima.

HGSS

U 00:30 spašavatelji su, kako kažu u HGSS-u, iznimnim naporom završili transport i unesrećenu djevojku predali timu Hitne pomoći.

- Iako umorni i iscrpljeni nakon dugotrajne akcije spašavanja, a istovremeno sretni i zadovoljni jer je spašen još jedan mladi život, spašavatelji su se uputili svojim kućama do kojih je preostalo još dva sata vožnje. Bila je ovo zasigurno jedna od zahtjevnijih akcija u zadnje vrijeme za HGSS Stanicu Gospić u kojoj je pokazana dobra komunikacija i suradnja svih službi koje su sudjelovale u akciji - objavio je HGSS.

HGSS

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:34