KAŽNJENE NA SUDU

DJEVOJKE IZAZVALE KAOS U SINJSKOJ KRČMI: 'ZOVI GAZDU ILI ĆEMO DEMOLIRATI LOKAL!' Urlikale i razbijale, jedna od njih se uhvatila u klinč s konobaricom

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Dvije Splićanke i jedna Dugopoljka upale su u kafić nedaleko od hipodroma u Sinju i porazbijale hrpu čaša nakon čega su privedene u Policijsku postaju gdje su ih zadržali dok su ohladile glave, piše Slobodna Dalmacija.

Na Prekršajnom sudu su kažnjene s po 600 kuna svaka, a glavna svjedokinja protiv njih je bila konobarica koja je branila lokal od raspomamljenih gošći koje su tražile gazdu i prijetile kako će sve demolirati.

Izgred se dogodio u 22:20 sati u ožujku prošle godine kada su u lokal došle 22-godišnjakinja i 24-godišnjakinja iz Splita te 23-godišnjakinja iz Dugopolja. Nerazgovijetno su vikale i remetile mir drugim gostima, navedeno je u optužnom prijedlogu.

Konobarica koja je radila tu noć detaljnije je opisala pohod mladih izgrednica.

- Došle su u kafić i tražile gazdu kojeg nije bilo jer dođe tek na kraju smjene. Poznavala sam ih iz viđenja jer su prije držale kafić u blizini pa sam pozvala gazdu koji je rekao da ne može odmah doći nego tek kasnije - ispričala je djelatnica lokala.

Trojka se nije dala tako lako otpraviti:

- Ako gazda ne dođe u roku deset minuta sve ćemo demolirati! - odvratile su konobarici.

Nakon toga djevojke naručuju piće, ispijaju ga naiskap, razbijaju čaše i kažu konobarici kako neće platiti račun. Uz razbijanje su i prosipale šećer po stolu. Djelatnica ih je uspjela nekako udaljiti van kafića govoreći da joj ne rade probleme. Bilo je vike i galame i padale su ružne riječi, a svemu je posvjedočilo i desetak gostuju kafića.

Nakon svega su dvije Splićanke doslovno pobjegle u automobil, ali ne i Dugopoljka. Ona se počela naguravati s konobaricom kojoj je u pomoć priskočila kolegica, a zatim i drugi gosti te je tek nakon toga 23-godišnjakinja otišla iz kafića za svojim prijateljicama.

Pozvana je policija te je patrola po dolasku u kafić našla razbijeno staklo po podu, a mlade izgrednice su našli u obližnjem kafiću koji je tada držala mlađa Splićanka. Uhitili su ih i odveli u postaju gdje su alkotestirane i zadržane do iza ponoći.

Protiv sve tri je podnesen optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira. Tijekom postupka na prekršajnom sudu nije se pojavila ni jedna izgrednica. Međutim, kako su na policiji bile upoznate sa svojim pravima njihov dolazak nije bio nužan za provođenje postupka. Ispitani su svi svjedoci, među kojima konobarice i policajac te je sutkinja procijenila da je kazna od 600 kuna po glavi primjerena.

Prema prekršajnom zakonu za navedeni izgred može se dobiti od 50 do 200 njemačkih maraka kazne u protuvrijednosti u kunama ili do 30 dana zatvora. Izrečena im je kazna u visini od 156 nekadašnjih njemačkih maraka odnosno 78 eura, što je blizu gornje granice kazne.

Osim toga moraju platiti po 400 kuna sudskog troška svaka. Sud im je od novčane kazne odbio i dva dana pritvora, što iznosi po 300 kuna svaki, pošto su pritvorene prije, a puštene iza ponoći. Iz toga proizlazi kako su sudski troškovi jedino što će djevojke morati platiti, ako kazna postane pravomoćna, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:42