POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

'DOBAR DAN, U AUTU IMAM BOMBU' Mladiću kojem je naprava postavljena ispod auta prije mjesec dana je zapaljen Audi

 
 Boris Kovačev / CROPIX

“Dobar dan, u autu imam bombu”, rečenica je koju je u utorak u 8.35 sati u prostorijama policijske postaje Dubrava izgovorio 31-godišnji mladić policijskom službeniku na prijemnom šalteru.

Upravo to je bio dovoljan razlog panike i potpunog “lockdowna” u navedenoj postaji nakon čega je slijedilo ograđivanje cijelog dvorišnog dijela s parkiralištem, a potom i dolazak djelatnika Protueksplozijskog odjela PUZ-a s policijskim psom za detekciju eksploziva.

Tajnost istrage

Višesatni pregled pokazao je da je bombastična naprava bez eksplozivnog punjenja i da nema opasnosti od eksplozije, ali i da na Peugeotu kojim se dovezao nema nikakvih drugih iznenađenja.

- Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku i ne možemo ništa reći - rekli su nam kratko iz policije na upit o samom slučaju zbog kojega je neko vrijeme bio paraliziran i gradski promet zbog sigurnosti građana.

Uspjeli smo stupiti u kontakt s 31-godišnjakom, ali on je bio jednako rječit kao i policija.

- Ništa vam ne mogu reći zbog tajnosti istrage - rekao je za Jutarnji list 31-godišnji muškarac, odbivši odgovoriti barem na pitanje prijeti li mu netko s obzirom na to da se na meti nepoznatih napadača našao već dva puta.

Udarila o zid

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bizarnom raspletu događaja koji je policija okarakterizirala kao dovođenje u opasnost, a sam događaj se odvio na drugoj lokaciji u Dubravi sat vremena prije nego što se mladić pojavio s paklenom napravom u PP-u Dubrava.

Naime, ispred jedne kuće u Dubravi, koju koristi 31-godišnjak, bačena je neaktivirana improvizirana eksplozivna naprava. Točnije, riječ je o pakiranju eksploziva s fitiljem koji nije bio zapaljen.

Mladić je napravu našao nakon što je udarila o zid kuće te ju je odlučio odnijeti na policiju. No, to nije bio prvi napad. Prije tri tjedna nepoznati počinitelji zapalili su mu Audi koji se koristio i koji nije bio u njegovu vlasništvu.

Tijekom pregleda automobila u kojem je dovezao bombu, 31-godišnjak je istražiteljima otkrio kako u jednom od vozila koje koristi drži ilegalni pištolj. Bez oružja je odmah ostao te će protiv njega uslijediti prekršajni postupak. Istraga o svemu još traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:32