ZAGREB

DOBIO DVIJE GODINE ZATVORA ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA SUSJEDA Vinko je napao Andriju ispred njegove kuće, a on je uzeo sjekiru i pogodio ga u leđa!

Paun Paunović / CROPIX

Ilustracija

 

Andrija Pavić (63) danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na djelomično uvjetnu dvogodišnju kaznu zatvora, jer je prilikom sukoba sa svojim susjedima 2013., u prekoračenju nužne obrane, sjekirom pokušao ubiti svojega susjeda Vinka Š. (67).

Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudac Vjeran Blažeković prihvatilo je djelomično navode iz Pavićeve obrane da je u srpnju 2013. ispred svoje kuće na Području Rugvice on bio napadnut od strane Vinka Š. te drugih osoba, no sud je zaključio da je uzimanjem sjekire i udaranjem Vinka Š., Pavić izašao iz okvira nužne obrane te je želio usmrtiti Vinka Š.

Naime, kako je to utvrđeno, Pavić je nakon što je napadnut uzeo sjekiru i njome zamahnuo prema Vinku Š., pogodivši ga u leđa i slomivši mu lopatičnu kost.

Paviću je izrečena djelomično uvjetna kazne od dvije godine, no u zatvor će morati samo godinu dana. Ostatak kazne od godinu dana neće morati odslužiti ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo