U ISTRAŽNOM PRITVORU

DOK SE U ZAGREBU ODRŽAVAO PROSVJED, JEDNA JE ŽENA DOŽIVJELA HOROR Partner joj prijetio smrću i gurnuo je niz stube. Smogla je hrabrosti i prijavila ga

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Dok su u Zagrebu i nekoliko drugih hrvatskih gradova tisuće vikale protiv obiteljskog, ali i svakog drugog oblika nasilja u Hrvatskoj, jedna je žena smogla snage otići na policiju u Rijeci i prijaviti svog izvanbračnog supruga za psihičko i fizičko nasilje.

S obzirom da se radi o ‘starom poznaniku’, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor gdje će sljedećih mjesec dana moći razmišljati o svojim postupcima, piše Novi list.

Poznat po nasilju S. A. je u četvrtak oko 7 sati ujutro započeo s verbalnim nasiljem. Svoju je partnericu htio zastrašiti da ne svjedoči u postupcima koji se vode protiv njega pred Općinskim sudom u Rijeci – zbog obiteljskog nasilja.

Prijetio joj je da mora reći ono što joj on kaže jer će je inače ubiti. Prijetnju je začinio brojnim psovkama i uvredama pritom spominjući i njezinu mrtvu majku. Kada ga je supruga zamolila da je ne psuje i ne vrijeđa, odlučio se za fizičko nasilje – primio ju je za ruke i gurnuo niz stepenice.

Zbog toga je žena zadobila suspektnu frakturu distalnog dijela tibije desne noge, kontuziju leđa, kontuziju lijevog ramena i kontuziju lijevog lakta. Ozljede su dokumentirane liječničkom dokumentacijom i uvjerenjem Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, piše Novi list.

Unatoč brutalnim prijetnjama žena je ipak skupila hrabrosti i još jednom otišla na policiju koja je privela nasilnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:26