OPET PAO

DOLIJAO STARI POLICIJSKI ZNANAC Kapitalni ulov uslijedio je kad su u njegovoj garaži otvorili vrećicu s natpisom 'Zdravoljupci'...

 
 Marko Todorov / CROPIX

Ninoslav Kraševac (51), koji je prije desetak godina punio stupce crnih kronika pošto je pred policajcima iz Odjela za droge bježao autom te se sudario s policijom, ponovno je uhićen.

Ovoga puta on i njegova bivša, 43-godišnja supruga pali su s 4,5 kilograma heroina. Kako je priopćila policija, Kraševca, inače višestruko osuđivanoga zbog droge, policajci su uhitili u utorak poslijepodne na Trešnjevci i kod njega pronašli oko gram kokaina.

- Sljedeći korak obuhvatio je pretragu kuće na području Črnomerca kojom se koriste osumnjičeni, a u kojoj je pronađeno ukupno 308,0 grama heroina pakiranog u pet vrećica i jedan paket, ukupno 32,1 grama, kokaina pakiranog u četiri paketića, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase, 250 grama organske kiseline kreatin koja je namijenjena za miješanje i povećanje mase kokaina, 24,7 grama analgopiretika paracetamol namijenjenog za miješanje i povećanje mase heroina, osam omota s tragovima heroina, 18 vrećica s tragovima heroina, pribor za miješanje, pripremu i prešanje droge s tragovima heroina te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge - rekli su jučer u zagrebačkoj policiji ne imenujući osumnjičenike.

Zagreb, 071119.
PUZ, Ulica Matice Hrvatske.
Konferencija za medije povodom pronalaska vise od 4 kg heroina. 
Na fotografiji: kokain. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

No, nakon pretrage kuće na Černomercu policajci su slučajno doznali da Kraševac koristi i unajmljenu garažu na području Susedgrada te su ishodili i nalog za pretragu garaže. U garaži je bio skuter Piaggio Beverly u čijem je sjedalu pronađen dobar ulov. Naime, zapakirano u vrećicu s natpisom “Zdravoljupci” nalazilo se 17 manjih vrećica s ukupno 4,2 kilograma heroina.

Zagreb, 071119.
PUZ, Ulica Matice Hrvatske.
Konferencija za medije povodom pronalaska vise od 4 kg heroina. 
Na fotografiji: kokain. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Inače, Kraševac je 2010. bio na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 5,5 godina zatvora jer je bio na čelu lanca koji je u Zagrebu i Karlovcu prodavao amfetamin i kokain. Prilikom tadašnjega uhićenja izazvao je cijelu strku. Uočivši da ga prati policija, stisnuo je gas da bi se nakon kraćega bijega zabio autom u policijski presretač, ozlijedivši trojicu policajaca. Kraševcu i njegovoj bivšoj supruzi jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu određen jednosmjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:34