TRAGEDIJA KOD POREČA

DORH objavio detalje strašne prometne nesreće u Istri, mladić koji je skrivio nesreću pušten je i oduzeta mu je vozačka

Tomislav Bašić (u krugu)
 Danijel Bartolic / CROPIX, SINDIKAT POLICIJE

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila na cesti Tar-Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je 24-godišnjaka koji je sudjelovao u toj prometnoj nesreći, piše Dnevnik.hr.

Mladić je u nedjelju oko 6:40 sati vozio automobil BMW pulskih oznaka kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga.

Državno odvjetništvo ga tereti da nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.

Radi se o ravnom cestovnom potezu, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera. 24-godišnjak vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače.

24-godišnjak je u desnoj prometnoj traci, namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila.

Njime je iz smjera sjevera prema jugu upravljala 43-godišnja policajka koja je uslijed sudara zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 39-godišnji policajac kao suvozač u tom vozilu poginuo na mjestu događaja.

Automobil Fiat kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u stablo i zatim se vratio na kolnik, prevrnuvši se na krov.

Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozlijeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula. Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda.

24-godišnjaku su naložene mjere opreza obaveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:41