TRI MJESECA U ISTRAŽNOM ZATVORU

DORH podignuo optužnicu protiv 24-godišnjeg divljaka na Yamahi

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 24-godišnjeg mladića iz Šibenika zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. KZ-a.

Okrivljenika se tereti da je 16. siječnja 2019. u Šibeniku oko 17,30 sati, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Yamaha Ulicom kralja Zvonimira. Vozeći brzinom od oko 70 do 80 km na sat, okrivljenik je motociklom, udario u 63-godišnjeg pješaka koji je preko pješačkog prijelaza kod Doma zdravlja prelazio cestu te se u tom trenutku nalazio na sredini prijelaza.

Uslijed udara pješak je pao na kolnik i zadobio osobito teške i po život opasne tjelesne ozljede, a okrivljenik je nastavio nekontrolirano voziti po nogostupu pa je motociklom udario u obližnji betonski zid i pobjegao s mjesta prometne nesreće, bez da je pružio pomoć ozlijeđenom pješaku koji je strašno krvario zadobivši teške ozljede glave i lomove ekstremiteta.

Policija je 24-godišnjeg vozača Yamahe pronašla dan nakon nesreće. Kako se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa, on je od dana uhićenja do podizanja optužnice, dakle puna tri mjeseca, zadržan u istražnom zatvoru. U podignutoj optužnici Općinskog državnog odvjetništva, zatraženo je da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. O tome, pak, treba odlučiti istražni sudac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:18