SKLADGRADNJA

DORH PODIGNUO OPTUŽNICU PROTIV ČELNIKA RNK SPLIT Slaven Žužul mjesecima nije isplaćivao plaće radnicima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.06.2018. u 11:21

Split, 110316.
Slaven Zuzul, direktor Skladgradnje.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Slaven Žužul

 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv muškarca (54), trgovačkog društva iz Splita i hrvatske državljanke (56) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neisplate plaća, objavljeno je na stranicama DORH-a, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Slavenu Žužulu i njegovoj tvrtki "Skladgradnji".

Prvom čovjeku RNK "Split" na teret se stavlja da je od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. godine kao jedini osnivač i predsjednik uprave trgovačkog društva, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike.

U optužnici se navodi i da ga se tereti da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. godine nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za djelatnike kluba RNK "Split", te da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost pravne osobe.

Trećeokrivljena je njegova referentica za računovodstvo i financije (56) kojoj se stavlja na teret da je od srpnja do studenog 2016. godine kao zaposlenica drugog društva ovlaštena u ime tog društva sastavljati nadležnom uredu porezne uprave predavati JOPPD obrasce za zaposlenike ovog društva, unijela neistinite podatke o isplati plaća, navodi se u optužnici.

Okrivljenica je u navedene obrasce unijela neistinite podatke o isplati plaća za mjesece srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni 2016. godine koje je predala uredu porezne uprave, iako je znala da plaće zaposlenicima za navedeno razdoblje nisu isplaćene.

Split, 300417.
Stadion Park mladezi.
Nogometna utakmica 31. kola MAXtv Prve lige, RNK Split - NK Slaven Belupo. Na fotografiji: Slaven Zuzul
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
 

Izdvajamo