IŽIVLJAVANJE

'DOSLOVNO TERORIZIRAJU CIJELI KRAJ!' Netko je kod Otočca izudarao stado životinja nakon čega su uginula dva konja

 
Ilustracija
 Duje Klarić / CROPIX

Netko je u noći s petka na subotu u Doljanima kraj Otočca svoj bijes iskalio na stadu životinja koje je selom tumaralo bez nadzora.

Za sada neutvrđenim predmetom izudarao je pet konja, toliko strašno da su od zadobivenih ozljeda dva uginula. Na meti su mu se našle i dvije krave te jedno tele, u ovom slučaju sva su tri grla preživjela.

Što je prethodilo ovom incidentu na ličkim poljima može se samo nagađati sve dok policija ne utvrdi činjenice, no može se naslućivati da je nekome “pukao film” zbog dugogodišnje nebrige vlasnika stoke i inertnosti institucija, pa je frustraciju, nažalost, iskalio na pogrešan način.

Doznajemo da se kao vlasnik životinja javio jedan od stanovnika mjesnog romskog naselja i pozvao policiju.

- Imaju desetak konja, toliko krava i oko 200 ovaca. Ja ne znam konkretnog vlasnika, to oni u naselju znaju između sebe. Ono što znam jest da su bez uredne dokumentacije i bolesne. Sve ovce koje imaju su šugave. Prijavljujemo sve godinama, ali nitko ne reagira. Rade štetu svima na usjevima, doslovno teroriziraju cijeli kraj - kaže nam ogorčeni mještanin, dodajući da je i jučer zvao po uredima jer se boji za svoju stoku, ali ga glasovi s druge strane slušalice nisu uvjerili da će se nešto bitno promijeniti.

Konji lutalice u Lici su dugogodišnji problem, pretpostavlja se da ih luta nekoliko stotina. Kada naprave štetu, njihovi su vlasnici u pravilu nepoznati, a kada se po grlu prijavljuju poticaji, nema nijednog bez vlasnika. Do sada su skrivili nekoliko desetaka prometnih nesreća, zadnja se dogodila početkom listopada u Jošanima kada je 52-godišnji državljanin BiH naletio na konja bez nadzora koji se našao na Ličkoj magistrali. Životinja je uginula i nikada joj nije utvrđen vlasnik. Na izlazu s autoceste u Gospiću prije četiri godine dogodila se najveća tragedija koju su prouzročili konji bez nadzora. U naletu na pastuha na prilaznoj cesti gospićkim naplatnim kućicama smrtno je stradao Krunoslav Cuculić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:55