PODIGNUTE KAZNENE PRIJAVE

DOVRŠENA ISTRAGA U SLUČAJU NESTALOG NOVCA MOĆNOG HDZ-ovca: Šibenska policija zbog iznude kazneno prijavila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka

 Niksa Stipanicev / CROPIX

Šibenska policija je po dovršetku istrage u slučaju novca nestalog iz doma moćnog HDZ-ovca, zbog iznude na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke, osumnjičila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka, koje je kazneno prijavila.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor ranije danas je potvrdila da je u Sesvetama u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće moćnog HDZ-ovca.

Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće i iznude.

"Osumnjičeni 19 i 28-godišnjak su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni iznos novca" priopćila je danas PU šibensko-kninska.

Istragom je utvrđeno, navodi policija, i da je osumnjičeni 19-godišnjak, 18. svibnja nakon što je maloljetnik iz straha osumnjičenima predalo novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i osumnjičeniku oduzet.

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:01