JEZA U SUKOŠANU

'DRAGA, SVE SAM IH POBIO. TO JE BILO JEDINO RJEŠENJE...' Otkriveni dijelovi oproštajnog pisma počinitelja trostrukog ubojstva koje je zaprepastilo RH

 Luka Gerlanc / CROPIX

Čedomir Keran (62) preminuo je od propucavanja vatrenim oružjem, a njegove žrtve, sestra Zvjezdane Obrovac (65), njezin sin Darko Obrovac (37) i njegova baka Ana Benković (81) zadobile su višestruke ozljede glave nastale oštrim predmetom.

Rezultati obdukcije koje je u utorak objavila zadarska policija ne navode o kojem se točno predmetu radi, što znači da policija još traga za oružjem kojim je Čedomir u nedjelju u Sukošanu ubio troje članova svoje obitelji. Nakon toga je presudio i sebi.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo. U njemu se obraća svojoj ženi i obitelji, priznaje zločin i navodi da je to za njega bilo jedino rješenje. Pismo je pronađeno na mjestu samoubojstva, u šumarku na njegovu imanju u sukošanskom polju, gdje je znao dolaziti i kartati se s prijateljima.

Sve isplanirao

Policija još utvrđuje kronologiju samog zločina, koga je Čedomir prvog ubio nakon što je ušao u kuću svoje sestre i je li mu netko od njih pokušao pružiti otpor. Mirnoća s kojom je napustio mjesto zločina, ali i činjenica da nitko na njemu od susjeda i poznanika koji su ga vidjeli u kafiću i kasnije kako mopedom odlazi u polje nije primijetio tragove krvi, kao i ostavljena poruka, govori da je Čedomir svoj krvavi pohod pomno planirao. U njemu je dugo kuhalo zbog sukoba sa sestrom oko obiteljske imovine.

U fokusu je bila kuća u kojoj je živjela sestra s obitelji, a on je bio upisani vlasnik. O okolnostima sudskog postupka koji je Čedomir imao sa sestrom Zvjezdanom u utorak se oglasila njegova odvjetnica Ivana Raspović, zamjerivši medijima što je nisu kontaktirali nakon što su prenijeli izjave odvjetnika Augustina Sudinje koji je u sporu zastupao obitelj Obrovac.

Rekli da će iseliti

- Nije mi jasno kako odvjetnik Sudinja ima volje, snage i dalje se “parničiti”, i pred medijima, te i dalje tumačiti i provoditi svoju priču iz postupaka, kao da su stranke žive. Jasno je, sudstvo je u teškim problemima, postupci vječno traju, teško da će se bilo što promijeniti na bolje, no činjenica jest da je u pravnim postupcima Čedomir Keran bio pozitivac, u postupku radi smetanja posjeda, on je bio tužena strana, te se u tim okolnostima i ponašao. On se trebao braniti, a tužitelj je osoba koja je trebala dokazivati - ističe odvjetnica Raspović, napominjući da je struja obitelji Obrovac bila isključena zbog dotrajalih instalacija koje je pod hitno trebalo promijeniti.

Čedomir je jednom gotovo stradao kada je rukovao strujom u prizemlju, a o tome je sve znala i obitelj Obrovac. Oni su rekli da će se iseliti iz kuće, ali to nisu napravili, iako su imali stan u Zagrebu koji je Zvjezdana dobila oporukom od pokojne sestre Zlate Keran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:50