ODBILI MU TUŽBU

DRAGAN BAKOVIĆ ŽALIO SE USTAVNOM SUDU JER MU JE PRODULJEN PRITVOR Bambur će ostati u pritvoru jer se boje da će pobjeći u BiH

 Emica Elvedji / CROPIX

Čepinac Dragan Baković zvan Bambur, kojeg se sumnjiči za organiziranje paleža vikendice bivšeg državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, još će neko vrijeme provesti iza rešetaka istražnog zatvora jer postoji realna opasnost da bi mogao pobjeći u BiH.

Mreža ljudi

Naime, Ustavni sud RH odbio je Bakovićevu tužbu kojom je pokušao pobiti odluku vijeća Županijskog suda u Osijeku o produljenju pritvora za još tri mjeseca. Inače, Draganu Bakoviću (48), Milanu Bulatu (52), Mariju Toliću (40), Zdenku Ivankoviću (48), Ivi Jeriću (52), Robertu Flačeru (29) i Jasmini Huzanić (31) istražni je zatvor određen upravo zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Ustavni sud u svojoj je odluci naveo da je vijeće Županijskog suda u Osijeku u obrazloženju istaknulo da je sudac istrage pravilno utvrdio zašto svi okrivljeni u slučaju paleža vikendice Radovana Orynskog trebaju ostati u istražnom zatvoru. Za Bakovića i Ivankovića utvrdio je da, uz hrvatsko, imaju i državljanstvo BiH, gdje imaju prijavljeno i prebivalište i boravište. Osim toga, vijeće Županijskog suda u Osijeku smatra da su Baković i Ivanković u BiH razgranali mrežu ljudi kako bi organizirali ilegalno skrivanje Milana Bulata.

Već bježao u BiH

Jednako tako, sudac istrage je preslušavanjem tajno snimljenih razgovora okrivljenog Bakovića i ostalih utvrdio da on namjerava pobjeći u BiH ako bi kod nas protiv njega bio pokrenut kazneni postupak.

Budući da je Baković prije četiri godine pobjegao u BiH kada je trebao ići na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja ubojstva, na Županijskom sudu u Osijeku smatraju da bi to mogao učiniti i sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:36