SUKOB ZBOG IMOVINE

DRAGEC ZVANI ZAGOR BACAO SJEKIRE PREMA SUSJEDU PA ZAVRŠIO U ZATVORU 'Nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro'

 
Policija, sjekira (ilustracija)
 Emica Elvedji / CROPIX

Bezuvjetan zatvor u trajanju od 11 mjeseci dobio je Dragec (52) zvan Zagor iz okolice Novog Marofa jer je bacao sjekire na susjeda s kojim je u imovinskom sporu.

Kako piše Danica.hr, prema nepravomoćnoj presudi, on je 12. srpnja oko 17.20 sati u dvorištu kuće kod Novog Marofa pijan prijetio Zvonimiru: "Ubit ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mojem gruntu".

Nakon toga je Dragec s panja uzeo tri sjekire te ih s udaljenosti pet do deset metara snažno bacio prema Zvonimiru. Srećom, napadnuti muškarac uspio je izbjeći napad sjekirama.

"Nazvao sam policiju kako bih prijavio prijetnju. U tom času on je bacio prvu sjekiru koja je proletjela pet centimetara od moje glave! Slučajno je promašio. Bacio je potom još dvije sjekire, ali uspio sam se izmaknuti. Potom me pokušao pogoditi i lopatom", svjedočio je šokirani Zvonimir, a prenosi Danica.hr.

On je tu kuću naslijedio od Dragecove bake ugovorom o doživotnom uzdržavanju, ali Dragec i dalje tvrdi kako je to njegova nekretnina. I taj dan ga je, kaže, Dragec napao zbog toga zaprijetivši da će ga ubiti.

Dragec zvani Zagor kaže da se on branio jer ga je, kako kaže, Zvonimir prvi napao bacivši komad crijepa na njega nakon što je došao u bakinu kuću u kojoj, tvrdi, Zvonimir već dvije goidne neprijavljen živi.

“Zvonimir je potom krenuo prema panju i sjekiri, pa sam dotrčao i bacio sjekiru u visoku travu jer sam se bojao za život. Dvije manje sjekire tamo nisam dirao. I nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro”, branio se Dragec na suđenju.

Prilikom prvog ispitivanja Dragec je potvrdio da je sjekire bacio prema Zvonimiru, no kasnije se branio da kod davanja tog iskaza nije bio pri sebi zbog visokog tlaka.

Na prvom ispitivanju rekao je i kako je tog dana popio tri škropca, a na suđenju tvrdi da je bio samo jedan amaro.

“Ma, prava je istina da sam tog dana popio jedan mali amaro i jedan škropec”, vadio se poslije Dragec.

"A zašto ste Zvonimiru tijekom prvog ispitivanja rekli da bi Zvonimiru 'frtgeli glavu"?, zanimalo je suca.

“Ma, to sam rekel jer sam bil jako ljut, nisam ozbiljno mislil”, branio se Dragec zvan Zagor, prenosi Danica.

Zvonimir je, međutim, svjedočio kako je Dragec tog dana bio pod priličnim utjecajem alkohola. Uhićen je dan kasnije te je i dalje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjekire su mu oduzete te će ih policija uništiti nakon pravomoćnosti presude. Jedna je dugačka gotovo metar, a dvije su manje. Sud je zaključio kako je njima Dragec pokušao teško ozlijediti Zvonimira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:35