PRIVELA JE POLICIJA

DRAMA PRED SPLITSKIM KBC-om: POLICIJA PRESRELA POZNATU DOKTORICU I UHITILA JE Odveli je u službene prostorije, doznalo se i što stoji iza ove akcije

KBC Split
 Ante Cizmic / CROPIX

Policija je u utorak ujutro ispred KBC Split presrela splitsku liječnicu (48) i odvela je u službene prostorije na razgovor. Nad njom su otprije u tijeku dva kaznena postupka zbog povrede prava djeteta tijekom konfliktnog razvoda sa suprugom. Postupci su rezultirali sa dvije optužnice koje su na Općinskom sudu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

U jednom od postupaka Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je krajem prošle godine zatražilo i dobilo sigurnosnu mjeru nad 48-godišnjom liječnicom kojom joj se zabranjuje približavanja i kontaktiranja s 13-godišnjom kćerkom. Dijete je trenutno s ocem odlukom suda koji je odredio da stanuje s njim, a o roditeljskoj skrbi je u tijeku parnični postupak na splitskom općinskom sudu.

Za sada nije poznato na temelju koje prijave je splitska policija odvela liječnicu na ispitivanje, ali poznato je kako je u zadnje vrijeme putem društvenih mreža vodila kampanju u kojoj proziva niz institucija. Među prozvanima je i Centar za socijalnu skrb u Splitu protiv čije dvije djelatnice je podnjela i privatnu tužbu te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:10