USPJEŠNA AKCIJA

DRAMA U CENTRU ZAGREBA 18-mjesečnom dječačiću noga zapela u liftu, između kabine i okna dizala, spašavali ga vatrogasci, intervenirala i Hitna!

 
Ilustracija
 Ranko Suvar / CROPIX

Prava drama odvijala se sinoć u jednoj od zgrada u srcu metropole, točnije u Vlaškoj ulici kad je djetetu, koje je bilo s majkom u liftu, noga zapela između kabine i okna dizala. Povike u pomoć u toj paničnoj situaciji začuli su susjedi koji su promptno oko 19.30 sati okrenuli broj 193.

U svega par minuta zagrebački vatrogasci pristigli su na mjesto intervencije gdje ih je u kabini dizala na 3. katu dočekao prizor zaglavljenog 18-mjesečnog dječačića te majke u grču koja ga nije uspijevala osloboditi, ali ni utješiti ga.

Vatrogasci su se odmah odazvali na intervenciju te su po dolasku počeli s upotrebom ručnih i hidrauličnih alata s navalnog vozila, a vodna grupa nasilno je ušla u strojarncu dizala kako bi isključila električnu energiju.

Spašavanje je vatrogascima bilo dodatno otežano jer je u pitanju bila stara izvedba dizala kao i ograničen prostor za manevar koji su onemogućili upotrebu hidraulične razupore i zračnih jastuka. Na kraju su spašavanje odradili, kažu nam vatrogasci, upotrebom tzv. 'medveđe šape', halligana i dva pajsera.

Na licima majke i sinčića odmah se vidjelo olakšanje, a nakon spašavanja za njih se pobrinuli djelatnici Hitne pomoći. Ima li dječak kakve ozljede, još nije poznato.

Inače, cijelu akciju spašavanja napeto su promatrali susjedi, a jedna od njih se kasnije i javno zahvalila zagrebačkim vatrogascima na odrađenom poslu: "Vi ste svi, ali svi baš toliko požrtvovni da se čovjek rasplače. Hvala vam. Divni ste!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:36