NESREĆA NA MORU

DRAMA U VIŠKOM AKVATORIJU U tijeku potraga za muškarcem koji je pao s jedrilice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.03.2018. u 11:41

U.S. sailboats participating in the Pensacola-Havana regatta sail off the coast of Havana November 6, 2015. A dozen American sailboats that participated in the historic regatta between Pensacola, Florida and Havana, Cuba earlier this week, sailed close to Havana's shoreline on Friday as part of a special show for enthusiastic onlookers. The Pensacola-to-Cuba event is one of the first legally approved regattas since the U.S. and Cuba began restoring diplomatic ties this year after a 54-year break. REUTERS/Enrique de la Osa - RTX1V3IS
REUTERS

Od sinoć traje intenzivna potraga za muškarcem koji je sinoć pao s jedrilice u more u Viškom kanalu, dok je drugi muškarac (61) iz Njemačke pronađen na plovilu u prvim satima petka te osim pretrpljenog šoka nema tjelesnih ozljeda, doznaje se u splitskoj policiji.

Događaj se zbio u četvrtak u 21.15 sati, kada je zaprimljena informacija od Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zatražila isplovljavanje policijskog plovila radi uključivanja u zajedničku akciju traganja i spašavanja za muškarcem koji je s jedrilice pao u more u Viškom kanalu.

Noćas oko 2 sata ribarski brod je uz pratnju službenog policijskog plovila u luku Vis doteglio pronađenu jedrilicu, na kojoj se nalazio Nijemac kojega je pregledao liječnik i zbrinut je.

"Tijekom jutra nastavljena je akcija traganja za muškarcem koji je sinoć tijekom noći s jedrilice pao u more, kojom rukovodi Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, a u kojoj sudjeluju plovila Lučke kapetanije i policijsko plovilo", kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo