ZAPALIO SE AUTOBUS

DRAMA U ZAPALJENOM AUTOBUSU Zetovac heroj spasio svoje putnike od buktinje

Vozač Stjepan P. (55) evakuirao je putnike, nazvao policiju i vatrogasce, a onda se i sam bacio na gašenje svog autobusa
 Ronald Goršić/ CROPIX

Prava drama odvijala se jučer prijepodne u Sesvetama gdje se zapalio i u potpunosti izgorio ZET-ov autobus pun putnika. Petnaestak putnika ukrcalo se oko 11 sati u ZET-ov autobus u Sesvetama i krenulo prema svom odredištu u naselju Novi Jelkovec.

Kad je autobus došao do nadvožnjaka u Ulici Ljudevita Posavskog, 55-godišnji vozač Stjepan P. primijetio je plamen u predjelu motora koji se nalazi u stražnjem djelu vozila.

Čim je uočio plamen, odmah je zaustavio autobus.

- Brzo van! Autobus gori. Izađimo van - smireno je Stjepan rekao putnicima, nakon čega je u pomoć pozvao vatrogasce i policiju, a o svemu je obavijestio i ZET.

Sudar radoznalih

Stjepan već 24 godine radi u ZET, jedan je od iskusnijih vozača i upravo to iskustvo presudilo je da nitko od putnika nije ozljeđen. I dok su putnici u panici napuštali autobus, Stjepan je odlučio sam gasiti požar i pokušati spasiti vozilo.

Nije imao šanse.

Buktinja je prugutala autobus.

- Zahvaljujući prisebnosti iskusnog vozača, koji već 24 godine radi u ZET-u, nitko od putnika nije stradao. Uzroci požara bit će poznati nakon očevida koji je u tijeku. Autobus koji je vozio na relaciji Sesvete - Novi Jelkovec star je osam godina i redovno je održavan - izjavio je jučer glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Na teren je odmah izašlo 15 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba iz Dubrave i Žitnjaka u četirima vozilima.

Putnici, ali i Stjepan u šoku su gledali kako autobus u kojem su se nebrojeno puta vozili baš na ovoj relaciju i u kojem su neobavezno čavrljali prije samo nekoliko trenutaka, nestaje u vatri.

Dim koji se širio Ulicom Ljudevita Posavskog zainteresirao je i mnogo druge vozače. Nažalost, u toj radoznalosti dogodila se i nesreća.

Busevi gorjeli i lani

Dok je policija obavljala očevid, dvojica znatiželjnih vozača zagledala su se u autobus i sudarila, a jedna osoba je ozlijeđena. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena je u KB Dubrava.

Ovo nije prvi put da ZET-ovi autobusi gore. Lani u srpnju na Črnomercu također je u potpunosti izgorio autobus gradskog prijevoznika, a i tada se plamen pojavio u predjelu motora. ZET-ov autobus gorio je i u Novom Zagrebu, u kolovozu 2010. godine. Taj autobus bio je star 15 godina. Pet godina stariji je bio ZETov autobus koji je u veljači 2006. izgorio u Kravarskom. Na svu sreću, ni u jednom od tih požara, nitko od putnika nije stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:12