NOVI PROCES

DRAMA UOČI POČETKA SUĐENJA FATALNOJ UJNI Nećak s kojim je bila u intimnoj vezi, a kojeg je navodno navela da joj ubije muža, završio na Hitnoj!

 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Šest godina nakon nasilne smrti Domagoja Novoselnika (32) u Vrisniku na otoku Hvaru, njegova udovica, optužena za poticanje na ubojstvo, došla je na Županijski sud u Splitu gdje se treba održati novo suđenje za navedeni zločin.

Slađana Novoselnik danas ima 35 godina, a u vrijeme zločina imala je 29 i bila je u vezi sa 17-godišnjakom koji je optužen da je ubio njenog supruga. Tada maloljetni optuženik, koji je u međuvremenu napunio 23 godine, oženio se i dobio dijete, nije se u srijedu pojavio na splitskom sudu.

Izostanak je opravdao njegov branitelj, odvjetnik Jadran Franceschi, koji je sudu dostavio nalaz s Klinike za infektologiju KBC-a Split. Noć prije suđenja optuženi je oko ponoći završio na Hitnom prijemu nakon čega je zaprimljen na pretrage na Infektološkom odjelu.

Optužena Slađana Novoselnik došla je u pratnji odvjetnice Doris Košte. Brani se sa slobode od siječnja 2015. godine kada joj je ukinut istražni zatvor. Tijekom prvog suđenja 2012. oboje su proglašeni krivima te je ona osuđena na 22 godine, a mladić na 10 godina zatvora. Vrhovni sud je presudu ukinuo i vratio slučaj na novo suđenje.

Slađana Novoselnik se tereti da je tijekom intimne veze mladića poticala na zločin. Mladić je došao na Hvar živjeti kod njih i raditi u tvrtki Domagoja Novoselnika koji mu je bio ujak. Optužnica navodi kako je mladić počinio ubojstvo. Rasprava je odgođena do početka lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:21