OBRAČUN KOD ĐURĐEVCA

DRAMATIČNI ISKAZ OCA UBIJENOG 'Vidio sam kako je uzela nož... Mirko je ležao na podu i hroptao. U naletu bijesa izudarao sam je s cijevi, 50 puta'

 
 Facebook/ePodravina

U pitomom mjestašcu pored Đurđevca, Budančevici, sinoć se dogodila strašna tragedija. Mirko Topolovčan (39) podlegao je teškim ozljedama u kolima Hitne pomoći na putu do koprivničke bolnice nakon što ga je supruga, 30-godišnja Ksenija Topolovčan, ubola nožem u srce prilikom svađe.

Ovaj turbulentni bračni par policiji je poznat već otprije, a oboje su bili i na neuspješnom liječenju od alkohola, piše ePodravina.

Ivica Topolovčan, 69-godišnji otac pokojnika s kojim je posvađani par, kazao je kako su se supružnici sukobili oko prodaje stroja za savijanje lima i izrađenih plastenika. Ksenija je dogovorila prodaju s potencijalnim kupcem, a Mirko se s time nije složio. Oboje se bili pod snažnim utjecajem alkohola i došlo je do fizičkog sukoba.

– To se dogodilo sinoć oko pola 8 navečer, u vrijeme Dnevnika. Ona je strahovito pila. Vidio sam kako je krenula uzeti nož, ali nisam ju stigao spriječiti da ga ubode. Mirko je ležao na podu i hroptao. U naletu bijesa i gnjeva izudarao sam je plastičnom cijevi, valjda 50 puta. Ja sam Boga valjda u njoj ubil. Vikala je od bolova, ali već ga je ubila. Prvo ju je Mirko isprebijao, a zatim ga je ubila – rekao je potreseni Ivica Topolovčan.

– Ubola ga je ravno u sredinu prsa. Mirko je odmah izgubio boju i počeo hroptati. Pluća su mu se napunila krvlju. Odmah sam zvao 112 – otkriva nemile scene Ivica Topolovčan.

DARKO IMBRIŠA / PODRAVSKI.HR

Vremešni starac sa svojom je mirovinom i ušteđevinom uzdržavao sina i suprugu koji su bili nezaposleni, a imali su velike sklonosti prema alkoholu.

Prije godinu dana Ksenija i Mirko osuđeni su zbog grubog zanemarivanja petomjesečnog sina. Ksenija je osuđena na sedam, a Mirko na deset mjeseci uvjetnog zatvora, a dijete im je Centar za socijalnu skrb promptno oduzeo i smjestio u udomiteljsku obitelj. Djelatnici Centra u međuvremenu su im zbog istih razloga oduzeli i trogodišnje dijete, piše Podravski.hr.

I Mirko i Ksenija bili su na liječenju od alkohola. Mirko je proveo mjesec dana na Vrapču, a Ksenija je bila 72 dana na Jankomiru, no liječenje nije pomoglo.

DARKO IMBRIŠA / PODRAVSKI.HR

Kako priča Ivica, Mirko i Ksenija često su se svađali i mirili. Ivica bi je istjerao iz kuće, a za tri dana Mirko bi otišao po nju i vratio ju u kuću. Kaže da je policija je sinoć Kseniji izmjerila koncentraciju od 2,68 promila alkohola u krvi. Pokojnikov otac tvrdi da je Ksenija jednom napuhala čak 4 promila. Tom prilikom je popila cijelu bocu votke.

Prije gotovo dvije godine Mirku su pak policajci nakon postupanja zbog obiteljskog nasilja izmjerili čak 4,38 promila, a Kseniji gotovo dva promila. Tad je Mirko otjerao suprugu s petomjesečnom bebom iz kuće, a ona je otišla rođaku u Veliki Grđevac kod Bjelovara.

– Imao sam veliku ušteđevinu, mogao sam si kupiti auto star dvije godine. Sve sam im dao, a danas mi je ostalo sedam tisuća kuna. Nemam ni za sprovod. Ne znam ni kad će biti sprovod, prvo mi moraju javiti da mogu preuzeti tijelo – ispričao je za ePodravinu potreseni starac.

DARKO IMBRIŠA / PODRAVSKI.HR

Susjedi kažu da su čuli njeno urlanje prilikom svađe, a i inače su često čuli kako galami. Kažu da je policija već bila u njihovoj kući danas oko 16 sati, zbog obiteljske svađe.

Policijska istraga je u tijeku, a kriminalistički inspektori utvrdit će sve okolnosti ubojstva, a državno odvjetništvo će uskoro podignuti optužnicu.

Od ranog jutra pokraj pokojnikove kuće prolaze prijatelji i susjedi kako bi vidjeli Ivicu i pružili mu podršku. Ivica kaže kako je uhvatio nešto sna noćas, ali to su više bile zatvorene oči ispred kojeg su se vrtjele nemile scene i slika sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:23