NAPADAČU ODREĐEN PRITVOR

DUŠKO JE POZNANIKA IZUDARAO BATOM ZA MESO PA ZANIJEMIO PRED SUDOM 'Dugovao mi je 1800 kuna, a kad sam došao kod njega dobio sam udarac u glavu'

Napadnuti Richard Presečan (lijevo), Dušan Ožegović (desno)
 Facebook

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor Dušanu Hribaru Ožegoviću (44), osumnjičenom da je prošle subote batom za meso izudarao po glavi Richarda Presečana (41).

Općinsko državno odvjetništvo Ožegovića je osumnjičilo za pokušaj ubojstva s obzirom na to da je Presečan zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život, a istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Presečan je čitateljima crne kronike poznat kao osoba kojoj se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudi zbog podmetanja požara pod automobil poduzetnika Želimira Kastelana.

Kako je za Jutarnji list izjavio Presečan, napad na njega nema nikakve veze s paležom za koji ga se tereti, nego je riječ o sukobu između njega i Ožegovića zbog novca koji mu je posudio, a Ožegović mu ga nije htio vratiti.

- Duško mi je dugovao 1800 kuna koje sam mu posudio da podmiri neke kartice. U subotu predvečer me nazvao njegov cimer Tonči, koji mi je rekao da mi je Duško ostavio novac i da dođem po njega. Sjeo sam u taksi, otišao do Duška i pozvonio na portafon. Javio se Tonči i pozvao me gore, ali ja sam mu rekao da on siđe. I sišao je u ulaz stubišta, razgovarajući na mobitel. Čekao sam da završi i u tom trenutku sam s leđa dobio snažan udarac u glavu. Uslijedilo ih je još nekoliko, a zatim sam pao i izgubio svijest. Nekako sam se probudio sav krvav, a iznad sebe sam vidio Duška kako mi se smije u lice.

Nekako sam mu iz ruke iščupao bat za meso, koji s druge strane ima sjekiricu, te uspio ustati i pobjeći u taksi - rekao nam je Presečan, koji je unatoč dvostrukoj frakturi lubanje tražio da ga se pusti iz bolnice na vlastitu odgovornost. Nakon što je dva dana bio nedostupan, policija je Ožegovića u ponedjeljak uhitila na području Centra, a na ispitivanju se branio šutnjom. Ožegovićev odvjetnik Neven Antić najavio je žalbu na određivanje istražnoga zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:12