OBITELJSKO NASILJE

DVIJE GODINE PAKLA Mladi Riječanin sustavno mlatio nevjenčanu suprugu pred djetetom: 'Ubit ću te! I tebe i malog ću izbaciti na cestu!'

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Dvadesetpetogodišnji Riječanin, osumnjičen da je verbalno i fizički napadao svoju nevjenčanu suprugu protekle dvije godine, i to pred zajedničkim djetetom koje danas ima dvije godine, zadržan je u istražnom zatvoru odlukom suca istrage Županijskog suda u Rijeci, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Odvjetništvo ga tereti za kažnjiva djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava navodeći da je od svibnja 2015. godine do sad, u alkoholiziranom stanju učestalo napadao nevjenčanu suprugu, prijeteći se da će je ubiti ili da će je, zajedno s djetetom, istjerati iz kuće. Time je kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti za svoj i djetetov život te negativno utjecao na psihofizički razvoj djeteta, navodi ODO u Rijeci.

Zadržavanje u istražnom zatvoru Državno je odvjetništvo predložilo zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:03